رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل:‌

بعید است ایران به دنبال تولید بمب اتمی باشد

رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل گفتفکر نمی‌کند که ایران سرانجام به سوی تولید بمب اتم پیش برود

ژنرال بنی گانتس، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، این سخنان را در مصاحبه‌ای با روزنامه اسرائیلی هاآرتص به مناسبت شصت و چهارمین سالگرد استقلال این کشور بیان کرده است.

اظهار نظر آقای گانتس در حالی منتشر شده است که او خود اخیرا گفته بود که اسرائیل برای مقابله با شرایط پس از دستیابی ایران به بمب هسته‌ای آمادگی کامل دارد و همچنین افزوده بود که «ارتش اسرائیل در هر جای جهان برای حفظ امنیت خویش حضور دارد».

به گزارش رادیو فردا در همین حال ژنرال گانتس گفته است که «رسیدن ایران به بمب اتمی برای تمامی جهان ابعاد منفی خواهد داشت و دست بازی که برای فعالیت به ایران در منطقه و جهان خواهد داد، برای هیچ کس خوب نیست».

رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل گفته است که «باز شدن دست ایران برای تحرک در منطقه و جهان از طریق قوی‌تر شدن بازوان ایرانی در منطقه مانند حزب‌الله لبنان و حماس و جهاد اسلامی در غزه، می‌تواند تهدیدی حیاتی برای موجودیت اسرائیل تلقی شود».

بنی گانتس این را نیز گفته است که رسیدن ایران به بمب هسته‌ای وضعی نوین را ایجاد می‌کند و در این میان اسرائیل تنها کشور جهان خواهد بود که قدرتی هسته‌ای آن را به نابودی تهدید می‌کند و برای رسیدن به این هدف، وسایل لازم آن را نیز فراهم می‌کند.

در همین حال، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل در این مصاحبه افزوده است که اسرائیل در برابر این وضع با درایت عمل خواهد کرد، زیرا «توانمند‌ترین کشور منطقه است و این توانِ بر‌تر نیز در آینده حفظ خواهد شد».

ژنرال گانتس در برابر این پرسش روزنامه هاآرتص که آیا سال ۲۰۱۲ آن گونه که بسیاری پیش‌بینی می‌کنند از نظر او نیز «سالی سرنوشت‌ساز در برابر ایران است؟»، می‌گوید: «سال ۲۰۱۲ سالی حساس هست، اما الزاماً مسئله «رفتن یا نرفتن» (به سوی حمله به ایران) نیست، زیرا این معما حتما در روز سی و یکم دسامبر ۲۰۱۲ هم به پایان نمی‌رسد».

به گفته این مقام عالی‌رتبه اسرائیلی، «ما در محدوده‌ای زمانی هستیم که باید اتفاقی بیفتد:‌ یا ایران به سوی برنامه هسته‌ای مسالمت‌جویانه و با مصارف غیرنظامی عقب‌گرد کند یا جهان که شامل اسرائیل نیز می‌شود باید با این وضع کاری بکند».

رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل گفته است که «رهبران ایران اگر به سوی تصمیم استراتژیک برای تولید بمب اتمی بروند، یقیناً اشتباهی حیاتی مرتکب می‌شوند»، ولی افزوده است که سران ایران را تا حد زیادی «خردگرا و سنجیده» می‌داند.

ژنرال گانتس همچنین افزوده است که «فشارهای جهانی بر ایران دارد کارساز می‌شود».

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله