۱۴ نماينده کنگره آمريکا از اوباما درخواست کردند:

برای تسهيل ارسال کمک به زلزله زدگان ايران یک مجوز کلی صادر شود

دنيس کوسينيچ، از اعضای مجلس نمايندگان آمريکا، به همراه سیزده عضو دیگر کنگره اين کشور در نامه ای به باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، ضمن ابراز نگرانی از موانع احتمالی بر سر راه ارسال کمک ها به زلزله‌زدگان ايران از وی خواسته‌اند يک مجوز کلی برای تسهیل ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به قربانيان زلزله آذربايجان شرقی صادر کند.

در دو زمين‌لرزه شديد عصر روز شنبه، ۲۱ مرداد، در شهرهای اهر و ورزقان در استان آذربايجان شرقی بيش از ۳۰۰ تن کشته شده و هزاران تن مجروح شدند.

به گزاش رادیوفردا در بخشی از اين نامه، آمده است: طبق تحريم های فعلی آمريکا عليه ايران، نهاد ها و سازمان های کمک رسانی موظفند برای ارائه کمک های انساندوستانه به ايران از دولت مجوز اخذ کنند.

در اين نامه همچنين به اقدام جرج بوش ،رييس جمهوری سابق آمريکا اشاره شده است که در سال ۲۰۰۳ و در واکنش به زلزله بم در استان کرمان چنين مجوزی را صادر کرد.

در ادامه امضا کنندگان اين نامه گفته‌اند: گزارش ها حاکی است برخی از بانک‌ها و شرکت‌های دارويی به دليل تحريم های موجود تمايلی به همکاری در اين زمينه ندارند. هرچند تحريم‌های فعلی کمک‌های انسان‌دوستانه را در بر نمی‌گيرند.

امضاءکنندگان در ادامه گفته اند: وقفه کنونی در مذاکرات با دولت ايران، نبايد باعث مانعی بر سر راه کمک های انسان دوستانه به مردم ايران شود.

علاوه بر اين نمايندگان کنگره پيشتر برخی نهادهای مرتبط با جامعه ايرانيان در آمريکا در مورد تاثير تحريم ها بر ارائه کمک شهروندان آمريکا به زلزله زدگان ابراز نگرانی کرده بودند.

پس از آنکه روز دوشنبه ويکتوريا نولاند سخنگوی وزارت خارجه آمريکا گفت که شهروندان اين کشور می‌توانند بدون اخذ مجوز برای کمک به زلزله زدگان مواد غذايی و دارو ارسال کنند، ائتلافی از گروه‌های ايرانی آمريکايی در نامه ای خطاب به دفتر کنترل سرمايه های خارجی (OFAC) خواستار اقدام فوری اين دفتر برای کمک به زلزله‌زدگان در ايران شدند.

اين هشت گروه از جمله، شورای ملی ايرانيان آمريکايی‌ها، اتحاد برای ايران، هوار (از گروه‌های مخالف جنگ و تحريم)‌ و بنياد کودک، در اين نامه از اين دفتر تحت نظارت وزارت خزانه‌داری آمريکا خواسته‌اند تا روند اعطای مجوز به سازمان‌های فعال در زمينه کمک به زلزله‌زدگان تسريع شود. آنها همچنين از (OFAC) خواسته‌اند تا راهنمای مؤسسات مالی داخلی و خارجی در آمريکا باشد تا نقل و انتقالات مالی مردمی که می‌خواهند از آمريکا به زلزله‌زدگان کمک کنند را تسهيل کند.

در همین حال دفتر کنترل سرمايه های خارجی وزارت خزانه داری آمريکا اعلام کرده که آماده کمک در اين زمينه است. اين دفتر در اطلاعيه‌ای که برای روشن شدن، نحوه خدماتش ارائه داده، اعلام کرده که به غير از مواد غذايی و دارو که در چنين زمانی، از قوانين تحريم معاف می شوند، برای فرستادن پول، که جنبه خيريه دارد،‌نياز به مجوز است که اين دفتر در شرايط اضطراری کنونی برای بررسی مجوز، اولويت را به اين درخواست کنندگان خواهد داد.

اما همچنان يکی از مواردی که ائتلاف ايرانی آمريکايی ها خواستار آن هستند پاسخ داده نشده است. پيمان رئوفی، رئيس بنياد کودک، يکی از بنيادهای امضاکننده نامه به (OFAC) به راديو فردا می‌گويد که آنها از دولت باراک اوباما می‌خواهند تا همانند جورج بوش در سال ۲۰۰۳ و وقوع زلزله بم، حکمی صادر کند تا رساندن کمک‌ها به ايران به‌طور کلی تسهيل شود.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله