وزیر دفاع آمریکا:

ایران ذره‌ذره به نقطه مذاکره نزدیک‌تر می‌شود

مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، روز جمعه، ۱۵ شهریورماه، در یک سخنرانی خبر داد که جمهوری اسلامی «ذره‌ذره» به نقطه مذاکره با ایالات متحده نزدیک‌تر می‌شود.

به گزارش رادیو فردا آقای اسپر که برای دیداری دو روزه به لندن،‌ پایتخت بریتانیا، رفته است در سخنرانی خود در یک اندیشکده در این شهر گفت: «از برخی جهات به نظر می‌رسد که ایران دارد ذره‌ذره به نقطه‌ای نزدیک می‌شود که می‌توانیم مذاکره کنیم.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر دفاع در دولت دونالد ترامپ در ادامه ابراز امیدواری کرد که این مذاکرات نهایتا اتفاق بیفتد.

اظهار نظر این مقام عالی‌رتبه در دولت آمریکا در حالی منتشر می‌شود که در چند ماه گذشته روز به روز بر تنش بین دو کشور ایران و آمریکا افزوده شده و در عین حال آمریکا هم با جدیت سیاست فشار حداکثری را ادامه می‌دهد.

تنها در هفته جاری دولت دونالد ترامپ در دو نوبت علیه ایران اعلام تحریم کرده است: ابتدا وزارت خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه، ۱۲ شهریور، اعلام کرد که سازمان فضایی ایران، پژوهشگاه هوافضای ایران و مرکز تحقیقات هوافضای ایران به فهرست‌ تحریم‌های این کشور افزوده شده‌اند.

سپس برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، روز چهارشنبه، ۱۳ شهریورماه، اعلام کرد که دولت آمریکا یک «شبکه انتقال دریایی نفت» تحت «هدایت سپاه قدس»، شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، را تحریم می‌کند.

علاوه بر این، رئیس جمهور آمریکا در دو روز گذشته دو بار تاکید کرده است که تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی فعلا قرار نیست لغو شوند.

با این حال اظهار نظر مارک اسپر می‌تواند به این معنی باشد که پشت پرده تلاش‌هایی در جریان است که می‌تواند در نهایت دو طرف به پای میز مذاکره بیاورد.

از جمله، فرانسه که یکی از طرف‌های توافق هسته‌ای، برجام، است طی روزهای اخیر تلاش کرده است یک خط اعتباری به ارزش ۱۵ میلیارد دلار برای تجارت با ایران راه‌اندازی شود؛ این پیشنهاد منوط به موافقت آمریکا و صدور معافیت برای خریداران نفت از ایران است.

گرچه یک مقام وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه گذشته تاکید کرد که دیگر معافیتی برای خرید و فروش نفت توسط مشتریان ایران در کار نخواهد بود، یک روز بعد خبر از گفت‌وگوی تلفنی دوباره امانوئل مکرون با همتای آمریکایی‌اش آمد.

دونالد ترامپ نیز خود به رغم تاکید بر عدم لغو تحریم‌ها دو روز پیش در پاسخ به خبرنگاران درباره احتمال دیدار با حسن روحانی جواب داد که «هر چیزی ممکن است».

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله