رویترز:

ایران توانسته تحریمهای نفتی را دور بزند

ایران با دور زدن تحریمهای غرب توانسته است مقادیری محصولات نفتی به خارج صادر کند.
به گزارش بی بی سی خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که با وجود تحریم و محدودیت‌هایی که از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا برای صدور نفت ایران ایجاد شده، این کشور از طریق شرکت‌های مستقر در دوبی هر ماهه چند صد تن سوخت به کشورهای دیگر صادر می‌کند.
براساس تحریم‌های نفتی غرب که به منظور فشار بر برنامه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی از سال ۲۰۱۲ به اجرا گذاشته شده، خرید، واردات و حمل و نقل نفت خام و محصولات نفتی ایران ممنوع است. ایالات متحده همچنین با اعمال فشار بر کشورهای دیگر، آنها را وادار به توقف یا کاهش خرید نفت از ایران کرده است.
به گزارش رویترز، ایران به منظور دور زدن تحریم‌ها، با تمهیداتی مانند انتقال کشتی به کشتی در دریا، تخلیه و بارگیری در بنادر دورافتاده، مخلوط کردن محصولات نفتی ایران با محصولات سایر کشورهای به منظور جلوگیری از تشخیص مبدا نفت حمل شده توسط تانکرها و فروش با اسناد حاکی از مبدا عراقی محصولات نفتی، به صدور مقادیری نفت کوره و گازوئیل ادامه داده است.
براساس این گزارش، بخش عمده محصولات نفتی ایران از طریق بنادر امارات متحده عربی به خصوص فجیره، و با استفاده از شرکت‌های واسطه و دلالان متعدد به فروش می‌رسد با این هدف که مبدا و مسیر اصلی حمل آنها به سادگی قابل تشخیص نباشد.

تحریم‌های غرب به سرمایه‌گذاری در طرح‌های بخش انرژی ایران آسیب زده است
اکثر واسطه‌های این معاملات شرکت‌های کوچکی هستند که محصولات نفتی ایران را به بهایی به مراتب پائین‌تر از قیمت بازار خریداری می‌کنند و به دلیل سود سرشاری که نصیب آنان می‌شود، خطر نارضایی آمریکا و آسیب رسیدن به موقعیت بین‌المللی خود را هم می‌پذیرند.
ایران نفت کوره را در نیروگاه‌های حرارتی و همچنین به عنوان سوخت کشتی به کار می‌برد اما با وجود کمبود اکثر محصولات پالایشگاهی، دارای مازاد تولید نفت کوره است.
رویترز به نقل از کارشناسان نوشته است که در ماه‌های اخیر، احتمالا ایران هرماه بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تن نفت کوره به خارج صادر کرده است. صادرات نفت کوره ایران در سال ۲۰۱۱ و قبل از وضع تحریم‌های غرب، بین ۶۰۰ تا ۶۵۰ هزار تن در ماه بود.
به گزارش این خبرگزاری، سخنگوی وزارت خزانه داری آمریکا گفته است که این وزارتخانه معمولا از اظهار نظر درباره “موارد خاص” خودداری می‌ورزد و در زمینه ادعای استفاده از امکانات امارات متحده عربی برای دور زدن تحریم‌های غرب، با دولت این کشور در ارتباط است.
تحریم نفتی غرب، شامل ممنوعیت واردات، حمل و نقل و بیمه محموله‌های نفتی و سرمایه گذاری در بخش انرزی ایران باعث کاهش صادرات نفت و توقف تعدادی از طرح‌های سرمایه گذاری در این بخش شده است. همزمان، تحریم بانکی ایالات متحده، انتقال ارز حاصل از صادرات نفتی و غیرنفتی را دشوار کرده و کاهش درآمدهای ارزی دولت را در پی آورده است.
طی حدود یک سال اخیر، جمهوری اسلامی مذاکراتی را جهت حل و فصل پرونده هسته‌ای خود با طرف‌های خارجی انجام داده که باعث کاهش در فشار ناشی از تحریم‌ها شده است. در عین حال، هنوز توافق نهایی، شامل اطمینان بخشی از ماهیت صلح آمیز برنامه‌های اتمی ایران در برابر اقدام به لغو تحریم‌های بین المللی، چند جانبه و یکجانبه به دست نیامده است.

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله