محمدجواد ظریف:

اگر آمریکا به برجام بازنگردد، وقتمان را برای مذاکره در مورد منطقه تلف نمی‌کنیم

محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران در مصاحبه خود با هفته‌نامه اشپیگل آلمان گفته است کشورش وقت خود را در مذاکرات اضافی درباره رفتار ایران در منطقه تلف نمی‌کند؛ مگر اینکه آمریکا از خروج از برجام صرفنظر کند.

به گزارش بی بی سی محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در مصاحبه‌ای که شنبه (۲۴ شهریور) در هفته‌نامه اشپیگل آلمان چاپ شده گفته است که در صورت “انفعال” اروپا در قبال برجام و همچنین اقدامات آمریکا در “به خطر انداختن” توافق هسته‌ای با ایران، تهران ممکن است غنی سازی اوارنیوم را افزایش دهد.

او همچنین از کشورهای اروپایی خواسته که برای حفظ منافع بلند مدت اقتصادی، تبعات خروج آمریکا از برجام را جبران کنند.

آقای ظریف گفت: “اروپایی‌ها و سایر امضاکنندگان (توافق هسته‌ای) باید تبعات تحریم‌های آمریکا را جبران کنند.”

اظهارات اخیر وزیر خارجه ایران در حالی است که دیروز (جمعه ۲۳ شهریور) آلمان اعلام کرد بهمراه سایر شرکای اروپایی خود در نظر دارد با راه‌اندازی یک سیستم پرداخت خاص، ادامه مبادلات مالی با ایران پس از اعمال تحریم‌های آمریکا علیه این کشور را میسر کند.

البته مقام‌های آلمانی گفته‌اند حتی راه‌اندازی این سیستم هم، شرکت‌های بزرگ را از پیوستن به تحریم‌های آمریکا بر حذر نخواهد داشت؛ چون این شرکت‌ها صادرات وسیعی به آمریکا دارند.

دور دوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران در اواسط آبان‌ماه اجرا خواهد شد که شامل تحریم‌های نفتی است و مبادلات مالی ایران را هم در بر می‌گیرد.

دور اول تحریم‌ها، هفتم اوت (۱۶ مرداد) اجرایی شد که خودروسازی، مبادلات طلا، فلزات گرانبها و ریال را شامل می‌شد.

آقای ظریف همچنین گفته است: “سئوال این است که آیا اروپایی‌ها می‌خواهند شرکت‌هایشان از قوانین اروپا تبعیت کنند یا از قوانین آمریکا؟”

او همچنین گفته است: “ما الزاما نباید توافق هسته‌ای را لغو کنیم. بند سی و شش این توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ (شورای امنیت سازمان ملل) کاهش اجرای (این توافق) را بدون لغو آن ممکن کرده است.”

قطعنامه ۲۲۳۱ پس از توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های بزرگ جهانی، در شورای امنیت سازمان ملل به تصویب رسید که تمام کشورهای عضو سازمان ملل را به اجرای “برنامه جامع اقدام مشترک” یا متن توافق هسته ای ایران با گروه ۱+۵ موظف کرد.

وزیر خارجه ایران در مصاحبه خود با هفته‌نامه اشپیگل آلمان گفته است کشورش وقت خود را در مذاکرات اضافی درباره رفتار ایران در منطقه تلف نمی‌کند؛ مگر اینکه آمریکا از خروج از برجام صرفنظر کند.

هفته پیش رئیس سازمان انرژی اتمی ایران از تکمیل یک تاسیسات پیشرفته تولید سانتریفوژهای مدرن خبر داد.

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران اوائل ماه ژوئن ضمن رد “توقع” اروپایی ها که “هم تحریم ها را تحمل کند و هم از فعالیت های هسته ای دست بکشد” گفته بود که سازمان انرژی اتمی باید فورا برای رسیدن به ظرفیت ۱۹۰ هزار “سو” آماده شود.

ایران براساس توافق اتمی که در سال ۲۰۱۵ با گروه پنج به علاوه (آمریکا، روسیه، بریتانیا، چین، فرانسه و آلمان) امضا کرد، حق ساختن و آزمایش کردن بعضی از سانتریفوژها را دارد هرچند در ده سال اول امضای برجام با محدودیت های کاملا مشخصی در مورد نوع و تعداد آنها روبروست.

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله