نخست وزیر اسرائیل:

اعزام ناوهای ایرانی به سواحل آمریکا نتیجه کاهش تحریم‌هاست

نخست‌وزیر اسرائیل امروز بار دیگر از توافق هسته‌ای ایران و 1+5 انتقاد کرد و مدعی شد کاهش تحریم‌ها به افزایش مواضع تهاجمی تهران منجر شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، «بنیامین نتانیاهو» روز یکشنبه بار دیگر به شدت از کاهش تحریم‌های ایران بعد از توافق ژنو انتقاد کرد.

نتانیاهو که در نشست هفتگی کابینه صحبت می‌کرد، مدعی شد اقدام جامعه بین‌الملل در کاهش تحریم‌های ایران، «به مواضع تهاجمی‌تر ایرانی‌ها منجر شد».

اعزام ناوگروه دریایی ایران به اقیانوس اطلس و همچنین دیدار وزیر خارجه ایران با دبیر کل جنبش جهاد اسلامی از جمله اقداماتی است که نتانیاهو آن‌ها را به رویکرد تهاجمی‌تر تهران تعبیر کرده است.

نخست‌وزیر اسرائیل  پیش از این هم بارها از توافق هسته‌ای با ایران انتقاد کرده و آن را یک اشتباه تاریخی خوانده است.

ایران و گروه 1+5 روز سوم آذر در شهر ژنو به توافقی اولیه دست یافتند. این توافق 6 ماهه با توقف روند گسترش برنامه هسته‌ای ایران و کاهش برخی تحریم‌ها، به طرفین اجازه مذاکره برای دستیابی به توافق جامع را می‌دهد.

نمایندگان دو طرف قرار است روز 29 بهمن در شهر وین اتریش مذاکرات برای راهکار جامع را آغاز کنند. طرفین امیدوارند در 6 ماه آینده به توافقی طولانی‌مدت دست یابند، هرچند احتمال تمدید این بازه 6 ماهه رد نشده است.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله