یک ماه پس از آغاز ، اعتراضات همچنان ادامه دارد

اعتراضات ایران؛ ادامه تجمعات شبانه و گسترش اعتصابات

اعتراض‌های مردم ایران بیش از یک ماه است که در همچنان در شهرهای مختلف کشور به شکل‌های متفاوت ادامه داشته است. با وجود سرکوب شدید دستگاه‌های امنیتی همچنان معترضان به صورت علنی مخالفت خود را با سیاست‌های جمهوری اسلامی ابراز می‌دارند. 

همزمان با این سرکوب، فشارها و تهدیدهای بین‌المللی برای اعمال تحریم علیه مقام‌های جمهوری اسلامی نیز شدت یافته است. 

اینترنت همچنان با اختلال‌های گسترده رو به رو است و امکان دسترسی به دو شبکه اجتماعی و پیام‌رسان اینستاگرام و واتس‌اپ بدون فیلترشکن امکان‌پذیر نیست. 

الناز رکابی سنگ‌نورد ایرانی که در فینال مسابقات قهرمانی آسیا بدون حجاب حاضر شده بود بامداد امروز در میان استقبال گسترده ایرانیان در فرودگاه امام خمینی وارد کشور شد. در روزهای اخیر نگرانی‌ها از برخود احتمالی با این ورزشکار ایرانی در فضای مجازی مطرح شده بود. 

گزارش‌هایی از برگزاری تجمعات اعتراضی در سقز، اهواز و همچنین چندین مجله از تهران از جمله اکباتان منتشر شده است. 

همزمان سازمان‌های حقوق بشری از ایران خواسته‌اند به سرکوب خشونت‌بار معترضان در کشور پایان دهد و از سازمان ملل نیز خواسته‌اند در خصوص «سرکوب مرگبار اعتراضات» تحقیق کند. 
آخرین خبرها و گزارش‌ها درباره اعتراضات سراسری ایران و واکنش‌های بین‌المللی به آن‌ در روز چهارشنبه ۲۷ مهر (۱۹ اکتبر) را در این مطلب پیگیری کنید.

روزنامه نزدیک به سپاه، علی دایی را تهدید کرد: «هرکس حد خود را نشناسد هلاک می‌گردد»

روزنامه جوان در شماره امروز خود به تندی به علی دایی حمله کرده و او را تهدید کرده به دلیل اظهاراتش در خصوص ماجرای اردبیل و جان باختن دختر دانش‌آموز دادگاهی خواهد شد. 

در بخشی از گزارش این روزنامه نزدیک به سپاه پاسداران آمده است: «پس از ادعاهای دایی، برخی از قوه قضائيه خواسته‌اند که او مثل کشورهایی چون آلمان و آمریکا، به دادگاه احضار و در صورتی که ادعای او اثبات نشد، جریمه مالی سنگین در حد بستن شرکت‌ها و مسدود کردن دارایی‌های علیه این فوتبالیست سابق اعمال شود.»در پایان این مطلب تهدید آمیز آمده است: «آقای دایی، تو آقای گلی، خودت را پرپر نکن! صحنه‌گردانان این آشوب ضد ملی و تجزیه‌طلبانه خیرخواه تو و دیگر مشاهیر ورزشی نیستند. حد تو بالاتر از امثال علی کریمی درس‌نخوانده و مهرداد پولادی ولگرد است. حد خود را بدان که مولاعلی فرمود «هرکس حد خود را نشناسد، هلاک گردد».

وزیر ارتباطات: مردم تا جایی که می‌توانند از فیلترشکن‌ها استفاده نکنند

عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات می‌گوید استفاده و فروش فیلترشکن‌ها غیر مجاز است، ولی در این خصوص جرم انگاری نشده است. او همچنین به مردم توصیه کرد تا جایی که می‌توانند از فیلترشکن‌ها استفاده نکنند.
آقای زارع‌پور در حاشیه نشست دولت در گفتگو با خبرنگاران همچنین گفت: «قول می‌دهم در کوتاه‌ترین زمان افرادی که در پلتفرم‌های خارجی کسب و کار داشتند در پلتفرم داخلی بتوانند همان کسب و کار خود را پی بگیرند.»

گوهر عشقی: بعد از ۸۰ سال برای این دینی که مردم را می‌کشد حجاب از سر بر می‌دارم 

گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی در ویدیویی روسری خود را کنار و حجاب از سر برداشت. خانم عشقی در ویدیویی که بنیاد ستار بهشتی آن‌را منتشر کرده می‌گوید: بعد از ۸۰ سال، برای این دینی که می‌خواهد مردم را بکشد من حجاب را از سرم بر می‌دارم.»خانم عشقی در این ویدیو که قاب عکس پسرش را در دست دارد همچنین از کسانی که سکوت کرده و با اعتراضات همراهی نمی‌کنند به شدت انتقاد و از همه می‌خواهد به اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی بپیوندند.
ستار بهشتی وبلاگ‌نویس منتقد حکومت ایران ده سال پیش در بازداشت دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی و زیر شکنجه جان خود را از دست داد. 

اعتصاب کارگران هفت‌تپه و رانندگان تانکرهای حمل سوخت آبادان

گزارش‌ها از ایران حاکی از آن است که شماری از کارگران نیشکر هفت‌تپه نیز در روز سه‌شنبه به اعتصاب سراسری پیوسته و در محوطه این شرکت تجمع کردند. اسماعیل بخشی، فعال کارگری با انتشار تصویری از تجمع کارگران در توییتر با اشاره به اقدام مدیریت این شرکت در واریز کردن “هفت میلیون تومان” به حساب کارگران برای ممانعت از اعتصاب نوشت: «امروز کارگران هفت تپه آمدند تا شرافت را معنی کنند. اگر مدیریت شرکت به جای هفت میلیون ۷۰ میلیون (پول خریدن کارگران) به حساب شان واریز می‌کرد باز هم این مردان شریف اعتصاب می‌کردند.»

تا کنون نیشکر هفت‌تپه، پتروشیمی عسلویه، پتروشیمی بندرعباس، پتروشیمی آبادان، فولاد غدیر نی‌ریز فارس، لوله‌سازی ماهشهر، پتروشیمی بوشهر، پتروپالایش کنگان، شرکت نفت و پتروشیمی پارس جنوبی و نیز رانندگان تانکرهای حمل سوخت آبادان از جمله صنایعی بوده‌اند که بنا بر گزارش‌ها، شماری از کارگران‌شان با دست کشیدن از کار به اعتصاب سراسری پیوسته‌اند.

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت شامگاه سه‌شنبه (۲۶ مهر) خبر داد رانندگان تانکرهای حمل سوخت (متعلق به بخش خصوصی و پالایشگاهی) روز سه‌شنبه “مقابل گیت ۱۸ پالایشگاه آبادان با خودداری از دریافت بارنامه برای بارگیری بنزین یورو۴ به مقصد جایگاه‌های سوخت کلان‌شهرهای کشور از ورود به پالایشگاه خودداری کرده و با خاموش کردن ماشین‌های خود در میدان گیت ۱۸ پالایشگاه راه‌ورودی را مسدود کرده‌اند.”

بازداشت نیک یوسفی، تدوینگر و فیلمساز

بنا بر اخبار منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی مأموران اطلاعاتی و امنیتی نیک یوسفی، تدوینگر و فیلمساز را شامگاه یکشنبه در خانه یکی از دوستانش بازداشت کردند. محمدحسین آجرلو، همسر نیلوفر حامدی روزنامه‌نگاری که به دلیل تهیه گزارش از جان باختن مهسا امینی در بیمارستان کسری، در زندان به سر می‌برد، با انتشار توییتی نوشت، نیک یوسفی تا کنون “تنها یک تماس تلفنی کوتاه با پدر خود داشته و از محل نگهداری و نهادی که او را بازداشت کرده، اطلاعی در دست نیست.”
نیک یوسفی در تازه‌‌ترین کار خود ویدئویی را در حمایت از اعتراضات مردمی ساخته و خشونت و شلیک مستقیم به معترضان در خیابان‌ها را به تصویر کشیده بود.

او پس از انتشار این ویدئو در حساب شخصی‌اش در توییتر نوشته بود: «دستگیر هم شدیم، از الان بگم من حالا حالا قرار نیست خودکشی کنم یا لبه پشت بوم خونه‌ها برم…اگه خبری شد بدونین کار خودشون بوده.»حساب‌های نیک یوسفی در شبکه‌های اجتماعی در حال حاضر از دسترس خارج شده‌اند.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله