آمریکا چند شرکت و یک بانک را به فهرست تحریم‌های ایران افزود

وزارت خزانه‌داری و وزارت خارجه ایالات متحده روز پنج‌شنبه هر کدام جداگانه، چند شرکت، چند فروند کشتی، یک بانک و یک شهروند ایرانی را به فهرست تحریم‌های دولت آن کشور علیه تهران اضافه کردند.

به گزارش رادیو فردا، وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا نوزدهم اردیبهشت ماه چهار شرکت، هفت نفت‌کش، یک شناور، بانک مشترک ایران و ونزوئلا و شخصی به نام پرویز خاکی را به فهرست تحریم‌های خود علیه ایران افزود.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده نیز یک شرکت کشتی‌رانی و بانک مشترک ایران و ونزوئلا را در فهرست تحریم‌های خود قرار داده است.

بنا بر بیانیه‌های رسمی، این شرکت‌ها متهم‌اند که برای دور زدن تحریم‌ها یا مستقیما با دولت ایران در زمینه برنامه اتمی همکاری می‌کنند.

شرکت‌هایی که وزارت خارجه آمریکا آنها را تحریم کرده است شرکت تحقیقاتی پیشرو سیستم، آلومینات، پارس آمایش صنعت کیش و تقطیران کاشان نام دارند. نام شخصی که تحریم شده نیز پرویز خاکی‌ست که سال گذشته میلادی به درخواست آمریکا و در فیلیپین بازداشت شده بود.

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا پرویز خاکی متهم است، «از سال ۲۰۰۸ میلادی تجهیزاتی که در غنی‌سازی اورانیوم از آنها استفاده می‌شود را برای ایران می‌خرید».

وزرات خارجه آمریکا هفت نفت‌کش و یک شناور و همچنین بانک مشترک ایران و ونزوئلا را نیز تحریم کرده است.

این بانک در فهرست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری نیز قرار گرفته است. وزارت خزانه‌داری آمریکا علاوه بر اینها نام یک شرکت کشتی‌رانی را هم به فهرست سیاه خود افزوده است.

بر پایه اطلاعیه این وزارت‌خانه آمریکایی، این شرکت کشتی‌رانی که «سامبوک اف زد سی» نام دارد و مقر آن در امارات متحده عربی‌ست با «دیمیتریس کمبیس»، بازرگان یونانی، در ارتباط بود.

دیمیتریس کمبیس، در اسفند ماه گذشته به فهرست تحریم‌های آمریکا اضافه شد. این بازرگان یونانی متهم است به «اداره یک شبکه کشتی‌رانی، که ایران برای دور زدن تحریم‌های بین‌المللی و فروش نفت از آن استفاده می‌کرد». به گزارش خبرگزاری رویترز آقای کمبیس پیشتر این اتهام‌ها را رد کرده بود. ایالات متحده نیز تکذیبیه بازرگان یونانی را رد کرده است.

دیوید کوهن، معاون خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی، در بیانیه خبری خود در مورد تحریم‌های تازه آورده است «تا زمانی‌که ایران تلاش می‌کند تحریم‌ها را از سر باز کند، ما هم همچنان به افشای مانورهای فریبنده‌اش ادامه می‌دهیم».

بنا بر قانون ایالات متحده، شهروندان آن کشور نمی‌توانند با افراد یا شرکت‌هایی که دولت آنها را تحریم می‌کند، داد و ستد کنند. دارایی‌ها و اموال آنها در آمریکا نیر مصادره می‌شود.

شورای امنیت سازمان ملل، به دلیل آنکه تهران از درخواست‌های آن سازمان برای تعلیق غنی‌سازی و ادامه برنامه اتمیش سرباز زده، چند قطع‌نامه تحریمی علیه ایران صادر کرده است.

علاوه بر این، کشورهایی مانند آمریکا و اعضای اتحادیه اروپا نیز به طور جداگانه تحریم‌هایی را علیه ایران به اجرا گذاشته‌اند. آنها مشکوک‌اند که برنامه اتمی ایران اهدافی نظامی را دنبال می‌کند. جمهوری اسلامی این اتهام‌ها را رد کرده و می‌گوید تنها برای اهداف صلح‌آمیز به انرژی اتمی روی آورده است.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله