در ادامه اختلاف دولت دهم و مجلس:

آقای خامنه‌ای اجرای فاز دوم هدفمندی را از دست احمدی‌نژاد درآورد

آقای خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی نظر خود را درباره فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها به سران سه قوه اعلام کرد. طبق این نظر که از سوی علی لاریجانی رئیس مجلس اعلام شد،زمان اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها بر خلاف خواسته محمود احمدی‌نژاد رئیس دولت دهم، با تشخیص مجلس خواهد بود و نه دولت. پیش از این، علی لاریجانی رئیس مجلس در نامه‌ای به آقای خامنه‌ای توقف اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را خواستار شده بود.

به گزارش مهر، ماجرا از آنجا آغاز شد که دولت در اقدامی ناگهانی و در بامداد ششم فروردین ماه ۲۸ هزار تومان به عنوان مابه‌التفاوت فاز اول و دوم هدفمندی یارانه‌ها را به ازای هر ایرانی به حساب سرپرست خانوار واریز کرد که براین اساس، احتمال اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها در آینده بسیار نزدیک قوت گرفت.

این اقدام دولت که واکنش شدید نمایندگان مجلس را در پی داشت، در اواسط فروردین ماه منجر به نامه‌نگاری علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به آقای خامنه‌ای شد. البته روایت شده است که لاریجانی در این نامه ضمن هشدار نسبت به عواقب تورمی خواستار توقف اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها شده بود.

از اعلام این خبر چند ساعتی نگذشته بود که محمود احمدی‌نژادرئیس دولت، به میان استانداران رفت و چنین گفت: گام دوم طرح هدفمندی یارانه‌ها برای اجرا آماده است و همه مسئولان و استانداران باید برای اجرای هر چه بهتر این مرحله آمادگی کامل داشته باشند.

چند وقتی از این ماجرا گذشت و رسانه‌های نزدیک به دولت خبر دادند که موضوع اختلاف دولت و مجلس بر سر فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها به هیئت حل اختلاف قواه سپرده شده است.

حتی این رسانه‌ها در چند وقت اخیر مدعی موافقت هیئت حل اختلاف قوا با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها شدند، اما این هیئت در اطلاعیه‌ای، انتشار این گونه اخبار را تکذیب کرد.

اما محمود احمدی‌نژاد همچنان بر اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها در شرایط فعلی اصرار ورزید در همین راستا، چهارشنبه شب در دیداری که اعضای کمیسیون تلفیق مجلس با وی داشتند، باز هم بر مواضع قبلی خود در این باره تاکید کرد.

در نهایت علی لاریجانی رئیس مجلس روز پنج شنبه از اعلام نظر رهبرجمهوری اسلامی درباره هدفمندی یارانه‌ها به سران سه قوه خبر داد و در پاسخ به این سئوال که نظر هیئت حل اختلاف قوا درباره اختلاف مجلس و دولت در موضوع هدفمندی یارانه‌ها به شما اعلام شده است و این نظر چیست، گفتبله، نظر هیئت حل اختلاف به مقام معظم رهبری اعلام شد و فکر می‌کنم این هیئت مسئله را روشن کرد

وی افزود:‌ براساس این نظر، کاملاً روشن است که هرگونه تصمیم گیری برای پرداخت‌ها در کشور باید در بودجه سالانه و با مصوبه مجلس باشد.

لاریجانی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه در جلسه اعضای کمیسیون تلفیق با رئیس دولت مقرر شده در اجرای مرحله دوم اختیارات بیشتری به رئیس جمهور داده شود و همچنین از طرف دیگر احمدی‌نژاد گام دوم اجرای این قانون را گام پایانی قرار ندهد، نظر شما در این باره چیست، گفت: “من اطلاعی از این همه اطلاعات شما ندارم. قدری که من اطلاع دارم این است که این جلسه بیشتر رایزنی برای اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها بوده است و تعدادی از اعضای کمیسیون تلفیق که در این جلسه شرکت کردند قصد داشتند استدلال رئیس جمهور را برای چگونگی ادامه اجرای این قانون بشنوند و همچنین دغدغه‌ای خود را مطرح کردند که البته این گفتگوها برای دو طرف مفید است.”

در نتیجه فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها دیگر نه با دستور مستقیم دولت بلکه با مصوبه مجلس امکان پذیر است.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله