با درخواست مرخصی برای دیدار فرزند بیمار:

کبودوند، بار ديگر دست به اعتصاب غذا زد

محمدصديق کبودوند، زندانی سياسی کرد بار ديگر دست به اعتصاب غذا زد و اعلام کرد تا زمانی که به او برای ملاقات فرزند بيمارش مرخصی داده نشود اعتصابش را نخواهد شکست.

به گزارش کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران، محمدصديق کبودوند، فعال حقوق بشر از تاريخ شنبه ششم خردادماه جاری اعتصاب غذای خود را در زندان آغاز کرده است.

پريناز حسنی، همسر محمدصديق کبودوند در اين‌باره گفت در ملاقات روز دوشنبه هشتم خردادماه با همسرش متوجه شده که او از روز شنبه دست به اعتصاب غذا زده است.

به گفته همسر کبودوند وی در اين ملاقات گفته است اين بار تا به او مرخصی داده نشود به هيچ وجه اعتصابش را نخواهد شکست.

محمدصديق کبودوند پيش از اين نيز از ۲۵ اردبيهشت‌ماه سال جاری به دليل اين‌که با درخواست پياپی برای ملاقات فرزند بيمارش موافقت نشده بود پنج روز دست به اعتصاب غذا زده بود.

مسئولان از او خواسته بودند اعتصابش را بشکند تا آن‌ها با درخواست مرخصی‌اش موافقت کنند اما چند روز بعد به او اعلام شد که اين درخواست رد شده است.

مسئولان در اعتصاب غذای قبلی کبودوند از او خواسته بودند اعتصابش را بشکند تا آن‌ها با درخواست مرخصی‌اش موافقت کنند اما با شکستن اعتصاب اعلام شد که اين درخواست رد شده است

سازمان عفو بين الملل ۲۸ بهمن‌ماه سال گذشته (۱۷ فوريه ۲۰۱۲) در اطلاعيه‌ای خواهان آزادی محمدصديق کبودوند شده بود.

در اين اطلاعيه آمده بود: “مقامات ايران بايد هر چه سريع‌تر محمد صديق کبودوند، روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر را از زندان آزاد کنند و به او اجازه دهند پسر ۲۲ ساله خود را که به شدت بيمار است، ببيند.”

پريناز حسنی می‌گويد شرط نخست مقامات قضايی برای دادن مرخصی به همسرش امضای عفونامه است و او بايد فرمی را پر کند و درخواست عفو کند تا مرخصی شامل حالش شود اما همسرش از آن‌جا که معتقد است کار خلافی نکرده، تاکنون اين فرم را پر نکرده است.

پريناز حسنی وضعيت جسمانی همسرش را در آخرين ملاقات نامناسب توصيف کرد و تأکيد نمود که پزشکان گفته بودند او برای عمل جراحی در بيمارستان بايد عمل شود اما هنوز برای بستری شدن و معالجه وی اقدامی صورت نگرفته است.

همسر محمدصديق کبودوند گفت: “فرزند من بيماری صعب‌العلاجی پيدا کرده است و پزشکان گفته‌اند ممکن است حضور پدرش در روند بهبودی او تأثيرگذار باشد. من از مقامات قضايی کشورم می خواهم تا فقط به قانونی که خودشان وضع کرده‌اند احترام بگذارند و طبق قانون به همسرم مرخصی بدهند چون حق هر زندانی ايرانی داشتن مرخصی است.”

محمدصديق کبودوند در تير ماه ۱۳۸۶ بازداشت و در دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتهام اقدام عليه امنيت ملیاز طريق تشکيل و اداره سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان به ۱۰ سال حبس و اتهام تبليغ عليه نظام جمهوری اسلامیبه يک‌ سال زندان محکوم شد.

انتشار هفته‌نامه پيام مردم و تأسيس سازمان حقوق بشر کردستان از جمله فعاليت‌های محمدصديق کبودوند به‌شمار می‌روند.

هفته‌نامه پيام مردم از سال ۱۳۸۲ در زمينه سياسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی اجازه انتشار يافت. اين هفته‌نامه که به دو زبان فارسی و کردی منتشر می‌شد، بيشتر به حقوق بشر، دموکراسی، حقوق زنان، حقوق اقليت‌ها و مردم کرد و حقوق مدنی و شهروندی اختصاص داشت.

اين هفته‌نامه در سال ۱۳۸۴ به دستور دادگستری کردستان توقيف شد.

او در مراسم سال ۲۰۰۹ جوايز مطبوعات بريتانيابه‌عنوان روزنامه‌نگار بين‌المللی سالبرگزيده شد و در زمستان سال ۱۳۸۷ نيز جايزه هلمن–همتسازمان ديده‌بان حقوق بشر را دريافت کرد

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله