باراک اوباما با مداخله‌ای آشکار از ادعای بی اساس اماراتی ها دفاع کرد

پرونده جزایر سه گانه : یا مذاکره یا ارجاع به محاکم بین المللی

رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در اقدامی مداخله جویانهاز درخواست امارات متحده عربی برای مذاکره مستقیم با ایران بر سر جزایر سه گانه یا ارجاع این مناقشه به محاکم یا مجامع بین المللی حمایت کرده است.

به گزارش بی بی سی در پی دیدار باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا با محمد بن زائد آل نهیان، ولیعهد امارات متحده عربی در واشنگتن، دو کشور چهارشنبه با صدور بیانیه مشترکی خواهان پیدا شدن راه حلی مسالمت آمیز برای مناقشه بر سر مالکیت جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک شدند.

وزارت امور خارجه آمریکا پیش از این از موضع امارات متحده عربی برای مذاکره با ایران بر سر جزایر حمایت کرده بود.

برنامه اتمی ایران از دیگر موضوع های مورد بحث میان آقای اوباما و محمد بن زائد آل نهیان بود و دو کشور بر ضرورت احترام گذاشتن ایران به تعهدات بین المللی این کشور تاکید کردند.

امارات متحده عربی مدعی حاکمیت بر جزایر سه گانه است ولی ایران آن را بخش جدایی ناپذیر خاک خود می داند. این در حالی است که این ادعا بی پایه و اساس بوده و از دیرباز این جزایر سه گانه متعلق به ایران بوده اند.

امارات متحده عربی در سال ۱۹۷۱ تشکیل شد، در حالی که ایران از دیرباز این جزایر را در حاکمیت خود داشته است.

پس از خروج نیروهای نظامی بریتانیا از بخش های مهمی از خلیج فارس در اوائل دهه ۷۰ میلادی، بر اساس توافق صورت گرفته با ایران، این جزایز در حاکمیت این کشور قرار گرفتند.

امارات متحده عربی توافق میان ایران و بریتانیا در سال ۱۹۷۱ که به استقلال بحرین نیز منجر شد را قبول ندارد.

این اختلاف سال هاست بر روابط دو کشور سایه انداخته و دیگر کشورهای عربی خلیج فارس هم از امارات عربی متحده در این مناقشه حمایت کرده اند.

 

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله