ری‌شهری:

وزارت اطلاعات باید تبدیل به سازمان شود

محمد محمدی ری‌شهری گفته زمانی که وزیر اطلاعات بوده این وزارت‌خانه با «هفت خط» زیرنظر روح‌الله خمینی فعالیت می‌کرده و وزارت اطلاعات باید تبدیل به «سازمان» شده و تحت نظر رهبر قرار بگیرد.

به گزارش دیگربان  ری‌شهری در گفتگو با  فارسبه بیان خاطراتی از زمان تصدی‌ خود بر وزارت اطلاعات پرداخته و گفته آن زمان «هفت خط» در این وزارت‌خانه وجود داشت.

وزیر پیشین اطلاعات اضافه کرده سپاه پاسداران٬ نخست وزیری٬ کمیته و جریان‌های داخلی وزارت اطلاعات این خطوط را تشکیل می‌دادند.

وی ادامه «بنده در اواخر مسئولیتم به این نتیجه رسیدم که این مجموعه باید زیرنظر بالا‌ترین مقامات نظام باشد٬ اما برخی این موضوع را به مصلحت نمی‌دانستند و می‌خواستند وزارت اطلاعات زیرمجموعه دولت بماند.»

ری‌شهری اضافه کرده «اما مسائلی پیش آمد که نمی‌خواهم باز کنم و نشد که این کار بشود و در حال حاضر نیز شرایطی وجود دارد که عملا این امر محقق نمی‌شود.»

وزیر اطلاعات دولت‌ها در جمهوری اسلامی براساس یک سنت قدیمی با نظر مستقیم رهبر جمهوری اسلامی  وقت تعیین می‌شود .آقای خامنه‌ای در تعیین یا برکناری وزیر این وزارتخانه نظر نهایی را اعلام می‌کند که همین مسئله در دو سال پایانی دولت محمود احمدی‌نژاد منجر به علنی شدن اختلاف آن دو شد.

آقای خامنه‌ای برخلاف احمدی‌نژاد مخالف برکناری حیدر مصلحی از وزارت اطلاعات بود و این امر موجب خانه‌نشینی ۱۱ روزه احمدی‌نژاد و بروز یک جنجال سیاسی بزرگ شد.

ری‌شهری می‌گوید آیت الله  خمینی ورود وزارت اطلاعات به فعالیت‌های سیاسی را «حرام» دانسته و «در هیچ نظامی، سیستم اطلاعاتی زیرنظر دولت نیست و فرا‌تر از دولت‌ها است.»

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله