طی سفری یک روزه:

مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی وارد تهران شد

يوکيا آمانو، مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی بامداد دوشنبه اول خرداد ۱۳۹۱ وارد تهران شد.

به گزارش خبرگزاری ايرنا، هرمان ناکارتس، معاون مديرکل آژانس و رافائل گروسی دستيار ويژه مديرکل، آمانو را در سفر به تهران همراهی می‌کنند.

آمانو که برای نخستين بار به ايران سفر می کند، در فرودگاه بين‌المللی امام خمينی مورد استقبال علی‌اصغر سلطانيه، نماينده ايران در آژانس، نمايندگان وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ايران قرار گرفت.

مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی قرار است در اين سفر يک روزه با فريدون عباسی دوانی، رييس سازمان انرژی اتمی ايران، علی‌اکبر صالحی، وزير امور خارجه و سعيد جليلی، دبير شورای عالی امنيت ملی ديدار و گفت‌وگو کند.

صالحی چند روز پيش به ايرنا گفته بود: “مديرکل آژانس بين‌المللی انرژی اتمی برای رايزنی درباره همکاری‌های آژانس و جمهوری اسلامی ايران به تهران سفر می‌کند.”

سفر آمانو به تهران بر اساس دعوت سال گذشته صالحی در هنگام سفر به اتريش و نيز رييس سازمان انرژی اتمی انجام شده است.

اين سفر پس از سه دور مذاکرات ايران و آژانس انجام شده، دور اول و دوم اين مذاکرات بهمن و اسفند ۱۳۹۰ در تهران برگزار شد.

به گزارش رادیو زمانه، سومين دور مذاکرات نيز ۲۵ و ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۱ ميان نمايندگان ايران و آژانس در وين برگزار شد.

در همين حال دو روز بعد از سفر آمانو به تهران، نمايندگان جمهوری اسلامی در بغداد با شش قدرت جهانی (آمريکا، بريتانيا، فرانسه، چين، روسيه و آلمان) در خصوص برنامه هسته‌ای تهران وارد گفت‌وگو و مذاکره می‌شوند. مذاکرات بغداد ادامه مذاکرات ۲۶ فروردين است که در ترکيه برگزار شد.

در همين حال باراک اوباما، رئيس‌جمهور آمريکا در نشست رهبران گروه هشت ابراز اميدواری کرد مناقشه اتمی ايران با روشی صلح‌آميزو با احترام به استقلال و حقوق ايرانحل شود.

اوباما همچنين گفت: “فکر می‌کنم همه ما با حق دسترسی صلح‌آميز ايران به انرژی اتمی موافق باشيم اما نقض تعهدات و مقرارت بين‌المللی از سوی ايران و ناتوانی تهران در قانع کردن جامعه جهانی در خصوص اينکه ايران به دنبال تسليحات هسته‌ای نيست، همچنان يکی از نگرانی‌های اصلی است.”

قدرت‌های غربی ايران را متهم می‌کنند که در برنامه‌اتمی‌اش اهداف نظامی را دنبال می‌کند اما تهران می‌گويد برنامه اتمی اين کشور صرفاً مقاصد صلح‌آميز دارد. ايران همچنين می‌گويد ساخت سلاح‌های هسته‌ای را حراممی‌داند.

مطالب مرتبط

رئیس‌جمهور اوکراین مدعی شده که چین به روسیه سلاح می‌فرستد

بر اساس سندی که خبرگزاری رویترز به آن دست یافته، شرکت آمریکایی «گلاوپرودوکت» یا همان (Glavprodukt) که در اکتبر ۲۰۲۴ توسط دولت روسیه مصادره و تحت کنترل سازمان فدرال مدیریت اموال دولتی (Rosimushchestvo) قرار گرفت

رویکرد‌های مختلفی وجود دارد

این گروه نگران‌ است که حمله به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران می‌تواند جان سربازان آمریکایی مستقر در منطقه را به خطر می‌اندازد. زیرا تهران برای تلافی آن اقدام خواهد کرد

مطالب پربازدید

مقاله