عبدالرضا داوری٬ از نزدیکان محمود احمدینژاد ادعا کرده که محمود احمدینژاد٬ میرحسین موسوی را دوست دارد٬ نظراتش به وی «نزدیک» است و «شخصا» دو بار برای آزادی موسوی اقدام کرده است.
به گزارش دیگربان داوری این اظهارات را روز چهارشنبه (۲۵ دی ماه) در گفتگو با روزنامه «قانون» بیان کرده است.
وی افزوده «احمدینژاد به شورای عالی امنیت ملی نامه زد و گفت که حصر موسوی به نفع کشور نیست.»
وی ادعا کرده که رابطه احمدینژاد و موسوی «با هم بسیار نزدیک بود و احمدینژاد بارها در دولت از نظرات مهندس موسوی استفاده کرد.»
ادعاهای وی در شرایطی مطرح شده که آقای موسوی در جریان مناظرههای انتخاباتی به صراحت اعلام کرد برای مبارزه با دروغگوییهای دوران احمدینژاد بعد از سالها فعالیت سیاسی خود را از سر گرفته است.
داوری همچنین مدعی شده که بدلیل «سوءتفاهم» مناظره انتخاباتی موسوی و احمدینژاد به مشاجره کشیده شد.
مهمترین گزارههای این گفتگو:
● آقای روحانی در ارائه گزارش ۱۰۰ روزه گمان میکرد هنوز در دوره انتخابات است اما باید به او گفته میشد که شما دیگر رئیسجمهور شدید.
● در اینکه شرایط اقتصادی در این دو سال اخیر بد شد حرفی نیست. اگر آقای روحانی درآمدهای نفتی را بیان میکند چرا نمیگوید درآمدهای نفتی در این سالها ۴۰ درصد کاهش پیدا کرد و نرخ رشد منفی اقتصادی ۵ درصدی برای عدم فروش نفت است؟
● از سال ۱۳۹۰ احمدینژاد از سیاست خارجی خلع ید شد. ارادههایی که در بخشهایی از ارکان حاکمیت حضور داشتند احمدینژاد را از حاکمیت حذف و اخراج کردند و او دیگر هیچ نقشی در سیاست خارجی نداشت.
● بعد از راهپیمایی ۹ دی و انزوای شدید اصلاحطلبان و هاشمی٬ هسته اصلی اصولگرایان میخواستند قدرت را یکپارچه در دست بگیرند و تنها مزاحم آنها احمدینژاد بود. حتی بنیصدر هم تا وقتی بر سر کار بود به او اتهامی نزدند. احمدینژاد توی میدان مین کار را پیش برد.
● در زمان احمدینژاد آنقدر مجلس را بزرگ کردند که امروز مجلس شده مسئلهای برای دولت و وزرا را به مجلس میکشند. این دوستان باید بدانند ساختار سیاسی ایران از سال ۶۸ عوض شد و امروز دولت در پیشانی نظام است و مجلس به دولت جفا میکند.
● در ساختار سیاسی کشور نباید عدم توازن ایجاد میشد که نتوانند امروز آن را جمع کنند. مجلس هشتم و نهم، دولت احمدینژاد را فشل کردند.
● از سال ۸۷ به بعد، ماه عسل احمدینژاد تمام شد، به این دلیل که آنها فکر میکردند احمدینژاد اصولگراست، در صورتی که او هیچ وقت اصولگرا نبوده است. باورهای احمدینژاد با این افراد فرق میکرد.
● اصولگرایان مجبور بودند از احمدینژاد حمایت کنند چون نمیخواستند به هاشمی و موسوی رای بدهند.
● احمدینژاد در مبانی کلان با اصولگرایان در تضاد است. اصلیترین مرزبندی احمدینژاد با اصولگرایان روی کلمه مردم است {که اصولگرایان جایگاهی برای آن قائل نیستند.}
● اعتقاد احمدینژاد به آزادی سیاسی و آزادی بیان به مراتب از جریان اصلاحطلب بیشتر است.
● احمدینژاد هیچ انگیزه و ارادهای برای بازگشت به حاکمیت ندارد.
● احمدینژاد اسفند ۹۱ در جلسهای گفت اگر ما در عرصه نباشیم پیروز انتخابات جریان آقای هاشمی است و اصولگرایان فکر میکنند که رئیسجمهور میشوند چرا که پای این افراد هیچ وقت به پاستور نمیرسد.
● اصولگرایان خط و مشی مشخصی ندارند و تابع قدرتند و با قدرت خود را تنظیم میکنند و تنها تضاد استراتژیک در داخل ساختار جمهوری اسلامی مربوط به آقای احمدینژاد و آقای هاشمی است.
● امروزه بخش اعظمی از اصلاحطلبان هم در کنار آقای هاشمی هستند و به نظر من آقای خاتمی و آقای هاشمی نیز یک روح در دو بدن هستند.
● اگر منصور ارضی پایگاه اجتماعی داشت هنگامی که سال ۷۶ از ناطق حمایت کرد ناطق را رئیسجمهور میکردند.
● سال ۷۶ تمام حزباللهیها به ویژه همین آقای ارضی و برخی از نظامیان با خاتمی بد بودند ولی شهرک محلاتی بیشتر به آقای خاتمی رای دادند و نسبت به احمدینژاد همین طور است. مردم ایران از بعد از جنگ به دنبال تغییر بودند و به این دلیل به خاتمی و احمدینژاد رای دادند.
● آقای خاتمی یک اقبال عمومی به آن است و اگر اعتباری دارد به دلیل جایگاه خود ایشان است و احمدینژاد هم به این اعتقاد دارد.
● آقای احمدینژاد به ما گفت اگر {در سال ۷۶} ناطق رای میآورد نظام را به سقوط میکشاند و انسداد ایجاد میکرد.
● من معتقد هستم اگر آقای خاتمی در حال حاضر نیز کاندیدا شوند رای بالایی خواهند آورد.
● در مناظره، مهندس موسوی بحث کردان را مطرح کرد و آقای احمدینژاد هم این بحث را بازگو کرد که وقتی خانم رهنورد کارمند بوده است و نمیتوانسته درس بخواند چرا غیرقانونی مدرک گرفت، که این بحث با سوءتفاهم به آن مشاجرات کشید.
● عباس عبدی به من گفت خیلی به احمدینژاد انتقاد دارم ولی او از مردهای سیاست است. احمدینژاد تا آخر پای کردان ایستاد ولی هاشمی که به کرباسچی مدیون بود یک قدم برای او بر نداشت.
● در حق مرتضوی اجحاف شد. گزارش تحقیق و تفحص متوسط ۸۰۰ روز طول میکشد ولی گزارش تامین اجتماعی ۱۴۸ روزه آماده شد و این نشان میدهد قرار بوده است گزارش زود تمام شود و به صدمین روز دولت آقای روحانی برسد.
● حذف احمدینژاد شکستهای پیاپی اصولگرایان را در پی خواهد داشت؛ یعنی نه در مجلس و نه در ریاست جمهوری پیروز نخواهند بود.