سود 40 میلیون تومانی چینی ها از فروش زعفران ایرانی

دبیر شورای ملی زعفران گفت: قیمت هر کیلوگرم زعفران در بازار خرده‌فروشی چین به حدود 15 هزار دلار رسیده که نشان می‌دهد چینی‌ها از فروش زعفران ایرانی حدود 40 میلیون تومان سود می‌برند.

فرشید منوچهری در گفت‌وگو با ایسنا  اظهار کرد: زعفران ممتاز سرگل حدود کیلویی چهار میلیون تومان از کشاورزان ایرانی خریده می‌شود و با احتساب 15 درصد هزینه و سود برای بازرگانان ایرانی، کیلویی حدود پنج میلیون تومان به چینی‌ها فروخته می‌شود اما قیمت این محصول در بازار خرده‌فروشی چین کیلویی 15 هزار دلار است که اگر نرخ دلار آزاد را حدود 3000 تومان محاسبه کنیم می‌توان سود 40 میلیونی تومان را برای چینی‌ها درنظر گرفت.

وی با بیان اینکه در برخی موارد بازرگانان ایرانی با عرضه زعفران در بازارهای خرده‌فروشی جهان چنین سودی می‌برند، افزود: یکی از دلایل بالا بودن قیمت این محصول این است که در بازار اروپا و کشورهایی مانند چین به زعفران به عنوان یک گیاه دارویی ارگانیک نگاه می‌کنند. از سوی دیگر نیز بالا بودن تعرفه واردات زعفران می‌تواند یکی از دلایل این تفاوت قیمت باشد.

دبیر شورای ملی زعفران گفت:‌ در دیگر کشورهای واردکننده زعفران ایرانی نیز قیمت هر کیلوگرم زعفران در بازار خرده‌فروشی آن‌ها تفاوت بسیار بالایی با قیمت خرید این محصول از کشاورزان دارد.

منوچهری ادامه داد: به عنوان مثال در بازار خرده‌فروشی کشورهای اروپایی هر کیلوگرم زعفران ایرانی ممتاز از 8000 تا بیش از 10 هزار دلار قیمت‌گذاری می‌شود که نشان می‌دهد این محصول برای اروپایی‌ها نیز اهمیت بسیاری دارد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله