وزارت نیرو:

در هیچ‌ استانی وضعیت آب حتی «قابل تحمل» هم نیست

وزارت نیروی ایران می‌گوید از نظر شاخص پایش منابع آبی در سال آبی ۱۳۹۳-۹۴، هیچ یک از ۳۱ استان کشور در دسته‌های «مرطوب»، «نرمال» و یا حتی «قابل تحمل» قرار ندارند.

در گزارشی که پایگاه اطلاع‌‌رسانی وزارت نیروی ایران ۱۵ فروردین ماه منتشر کرده، آمده است ۱۳ استان ایران در وضعیت «تنش آبی شدید» قرار دارند.

در میان این ۱۳ استان، نام استان تهران، البرز، گلستان، اصفهان یا خوزستان به چشم می‌خورند.

۱۱ استان دیگر ایران، یک مرحله بهتر طبقه‌بندی شده‌اند که وضعیت «تنش آبی» است و در میان آنها استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، گیلان، مازندران یا کردستان قرار دارند.

بر اساس گزارش وزارت نیرو استان‌های بوشهر، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، هرمزگان و یزد، به طور کلی با کمبود آب مواجه هستند.

این دسته‌بندی بر اساس ۶ گروه؛ (رده‌بندی از بهترین شرایط) مرطوب، نرمال، قابل تحمل، (بدترین شرایط) تنش آبی، تنش آبی شدید و در نهایت کمبود آب صورت می‌گیرد.

با این حساب هیچ یک از استان‌های ایران در هیچ از شرایط اولیه قرار ندارند.

تنها یک روز پیش از انتشار این گزارش، گزارش‌های دیگری از کمبود ۸۰ درصد حجم سدهای آب تهران خبر داده بودند. [بیشتر بخوانید]

پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو در روز ۱۴ فروردین در عین حال گزارش داده بود که بررسی وضعیت بارندگی در ایران نیز نشان می‌دهد که از ابتدای سال آبی جاری که از مهر ماه شروع می‌شود، بارش‌ها در ۱۸ استان، ۱۴ درصد کم‌تر از زمان مشابه متوسط دراز مدت است. این حجم از باران در مقایسه با سال پیشین نیز ۸ درصد کم‌تر است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله