وزیر امور خارجه تانزانیا:

درباره رفت و آمد نفتکش‌های ایرانی با پرچم کشورمان تحقیق می‌کنیم

دولت تانزانیا گفته است در خصوص ادعایی مبنی بر رفت و آمد کشتی های ایران با پرچم این کشور تحقیق می کند.

بهگزارش بی‌بی‌سی، بر اساس منابع خبری از تانزانیا برنارد ممبه، وزیر امور خارجه آن کشور گفته است که نفتکش های مورد ادعا، متعلق به ایران نبوده اند. با این حال به گفته او، دولت تانزانیا برای مشخص شدن مالکیت این کشتی ها تحقیق خواهد کرد.

پیشتر هوارد برمن، نماینده ای از کنگره آمریکا گفته بود که تانزانیا به ایران کمک کرده تا از این طریق تحریم های بین المللی علیه خود را دور بزند.

آقای ممبه گفته است که در تحقیقات خود در تماس با سفارت ایران در دارالسلام، مقام های سفارت ایران و همچین مقام های کشتیرانی زنگبار و نماینده آنها در دبی این ادعا را رد کرده اند.

او همچنین به خبرنگاران گفته است که تانزانیا رسما از دولت آمریکا و اتحادیه اروپا خواسته است که برای تشخیص مالک کشتی ها به آن کشور کمک کنند. آقای ممبه گفت در صورتی که مالکیت ایران بر این کشتی ها محرز شود،آن کشور تدابیر متناسبی در نظر خواهد گرفت.

گفته شده است که دست کم ۶ کشتی و احتمالا هم تا ۱۰ کشتی با پرچم تانزانیا، در اصل متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران بوده اند.

پیشتر نیز اعلام شده بود که از ۳۹ نفتکش ایران ۱۵ فروند با پرچم جزیره تووالو، در اقیانوسیه، در آبهای جهان رفت و آمد می کنند. ده نفتکش هم در جزیره زنگبار ثبت شده اند.

این نفتکشها تابه حال در قبرس و جزیره مالت ثبت بودند و از پرچم آنها استفاده می کردند، ولی چون هر دو این کشورها در اتحادیه اروپا هستند، شرکت ملی نفتکش ایران برای ثبت مالکیت ناوگان خود به اقیانوسیه و آفریقا رو آورده است.

از روز اول ژوئیه، بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا علاوه بر قطع واردات نفت از ایران، بیمه نفتکش های حامل نفت این کشور توسط شرکت های ثبت شده در کشورهای اتحادیه اروپا را نیز منع کرده است.

اجرایی شدن تحریم نفتی ایران علاوه بر قطع فروش نفت به اروپاییان، به دلیل منع پوشش بیمه ای، مشکلاتی را نیز برای صادرات نفت ایران به سایر کشورها ایجاد کرده است.

علاوه بر کشورهای اتحادیه اروپا، بسیاری از کشورهای دیگر از جمله کره جنوبی و کنیا در راستای تحریم های این اتحادیه و همچنین آمریکا علیه ایران، خرید نفت از ایران را متوقف کرده اند

روز گذشته کنیا، همسایه تانزانیا، اعلام کرد به علت نگرانی از تبعات تحریم نفتی ایران از خرید نفت خام این کشور منصرف شده است.

کنیا ماه گذشته قراردادی را برای خریداری ۴ میلیون تن نفت خام از شرکت ملی نفت ایران امضا کرده بود.

امضای این توافقنامه با واکنش سفارت آمریکا در نایروبی، پایتخت کنیا مواجه شده بود.

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله