توقف واردات نفت دبی از ایران

دبی به دلیل تحریم ها و فشارهای سیاسی، واردات میعانات گازی از ایران را متوقف کرد.

به گزارش عصر ایران به نقل از سایت روزنامه سعودی الاقتصادیه، شرکت ملی نفت امارات (اینوک) تحت مالکیت کابینه دبی واردات میعانات گازی از ایران را قطع کرد.

هم اکنون اینوک در جستجوی یافتن جایگزینی برای واردات روزانه 100 هزار بشکه میعانات گازی از ایران است.

این میزان میعانات گازی معمولا به مصرف پالایشگاه “جبل علی” دبی می رسید. محصولات نفتی تولید شده از این پالایشگاه برای مصرف فرودگاه بین المللی دبی دومین فرودگاه بزرگ جهان از لحاظ پذیرش مسافر ، جنگنده های نظامی آمریکا مستقر در منطقه و تامین سوخت شهر دبی منتقل می شد.

ایران در سال مالی منتهی به 20 مارس 2013 حدود 7.5 میلیارد دلار میعانات گازی به دبی صادر کرده بود.

میعانات گازی نوعی نفت بسیار سبک و مرغوب است.

سعید خوری مدیرعامل شرکت اینوک در این باره گفت: هنوز به دنبال جایگزینی برای واردات میعانات گازی ایران هستیم .

منابع نزدیک به اینوک می گویند که میعانات گازی ایران نسبت به دیگر کشورها، ارزان تر است و این موضوع برای شرکت نفت اینوک دبی از لحاظ اقتصادی بسیار مناسب است.

البته شرکت اینوک دبی در فوریه گذشته قراردادی را با قطر برای واردات روزانه 20 هزار بشکه میعانات گازی از این کشور امضا کرده بود تا بخشی از واردات این کالا از ایران جایگزین شود.

ظرفیت پالایشگاه اینوک در جبل علی دبی روزانه 120 هزار بشکه میعانات گازی است.

در سال 2012، دبی با خرید روزانه 130 هزار بشکه میعانات گازی از تهران،  بزرگترین خریدار این کالا از ایران در خاورمیانه بود. پس از این تاریخ ، با فشارهای آمریکا، دبی 20 درصد از واردات خود را کاهش داد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله