ترامپ: من مثل اوباما باج ندادم و با کره توافق کردم

دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا در نشست خبری روز سه شنبه (امروز) خود پس از امضای توافق هسته ای خود با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی، بار دیگر نوک تیز حملات خود را متوجه برجام و اوباما و جمهوری اسلامی ایران کرد.

به گزارش عصرایران ترامپ به کنایه اوباما را به باج دادن به ایران در جریان انعقاد موافقت نامه برجام متهم کرد و از زندانیان آزاد شده آمریکایی همزمان با اجرایی شدن برجام به عنوان ” گروگان” یاد کرد و اوباما را متهم کرد که بابت آزادی آنها به  ایران باج پرداخته است.

ترامپ در سخنان خود گفت:” مشکلات زیادی از جمله مسئله ایران به من ارث رسید. توافق هسته ای ایران بد بود. من از آن خارج شدم. تحریم های خود را ادامه می دهیم تا رفتار ایران عوض شود.”

او گفت: “من مثل اوباما باج ندادم. او میلیونها دلار پول داد و گروگانهای ما را از ایران آزاد کرد اما من پولی ندادم.”

او با تاکید بر تغییر شرایط آمریکا و جهان افزود:” باید جهان بداند رئیس جمهوری عوض شده است. وزیر خارجه عوض شده است.در دو ماه اخیر رفتار ایران تغییر کرده. کمتر به خاورمیانه توجه می‌کنند. امیدوارم آنها هم رفتار خود را تغییر بدهند.”

ترامپ در پاسخ به سوالی درباره اینکه چه زمانی تحریم های کره شمالی را لغو خواهد کرد، گفت:” خیلی مایلم بردارم اما باید کره شمالی به اقدامات خود سرعت ببخشد و آقای کیم قول داده که چنین کند.”

ترامپ همچنین احتمال سفر خود به کره شمالی را نیز مطرح کرد و گفت:” در وقت مناسب ، من به کره شمالی خواهم رفت یا او را دعوت به کاخ سفید می‌کنم. او مرد باهوشی است و من باور کردم می‌خواهد شرایط را تغییر دهد.”

رییس جمهور آمریکا گفت: “رهبر کره شمالی خلع سلاح هسته‌ای را پذیرفته و خواهید دید چه کارهایی خواهد کرد.”

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله