تلاش تازه ایران برای دور زدن تحریم‌های نفتی:

«بخش‌خصوصی» وارد گود شد

همزمان با افزایش تحریم‌های نفتی علیه ایران، با توافق وزارت نفت و بانک مرکزی روزانه 400 تا 500 هزار بشکه نفت ایران توسط کنسرسیومی متشکل از صادرکنندگان بخش خصوصی به بازارهای جهانی به ویژه اروپا صادر خواهد شد.

به گزارش مهر،به زودی اولین محموله صادرات نفت خام کشور توسط بخش خصوصی به بازارهای جهانی تحویل داده می شود.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی ایران،حسن خسروجردی امروز از امضای قرارداد جدیدی بین بانک مرکزی، وزارت نفت و اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی برای صادرات نفت خام ایران خبر داد و گفت: برای اجرای این برنامه کنسرسیومی متشکل از صادرکنندگان خوشنام بخش خصوصی برای صدور نفت تشکیل شده است.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی ایران با اعلام اینکه هفته جاری اولین قرارداد صادرات نفت ایران توسط بخش خصوصی امضا می شود، اظهار داشت: مطابق با توافق انجام گرفته قرار است 20 درصد از کل صادرات نفت ایران توسط این کنسرسیوم خصوصی انجام شود.

وی با یادآوری اینکه بر اساس اعلام شرکت ملی نفت ایران در صورت موفقیت بخش خصوصی محدودیتی در فروش نفت توسط این کنسرسیوم وجود ندارد، تاکید کرد: در حال حاضر با بررسی بازار نفت تدابیر لازم برای صادرات نفت به بازارهای مختلف جهان دیده شده است.

برنامه جدید ایران برای صادرات نفت به اروپا

خسروجردی در ادامه با تاکید بر اینکه یکی از بازارهای صادرات نفت توسط این کنسرسیوم بخش خصوصی پالایشگاه های اروپایی هستند، تاکید کرد: مذاکراتی با پالایشگرهای اروپایی انجام شده است و حتی توافق نهایی حاصل شده است.

وی با بیان اینکه به یک توافق نهایی با پالایشگرهای اروپایی دست یافته‌ایم، تبیین کرد: با توجه به شرایط تحریم امکان اعلام جزئیات توافق‌ها و ساز و کار صادرات نفت به برخی از پالایشگاه‌های اروپایی وجود ندارد.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه علاوه بر این مذاکراتی با برخی از مشتریان قدیمی و جدید نفت ایران انجام گرفته است، گفت: این احتمال وجود دارد که به دلیل محدودیت‌های بین المللی امتیازات و یا تخفیف‌های جزئی به برخی از خریداران نفت بدهیم.

وی همچنین در پاسخ به این سئوال که برای دور زدن تحریم بیمه کشتی‌های نفتکش چه اقداماتی انجام شده است، اعلام کرد: با توافق با برخی از پالایشگرها این مشکل به طور کامل حل شده است.

خسروجردی با بیان اینکه فردا نشست مشترکی با مسئولان بانک مرکزی برگزاری خواهد شد، خاطرنشان کرد: قرار است در این نشست برای نحوه بازپرداخت منابع مالی حاصل از فروش نفت مذاکرات و در نهایت ساز و کار نهایی تدوین شود.

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله