سوم خرداد،بغداد:

ایران بسته پیشنهادی تازه‌ای به ۱+۵ ارائه داد

خبرگزاری‌های جمهوری اسلامی گزارش می‌دهند در مذاکرات هسته‌ای بغداد، هیات ایرانی به گروه ۱+۵ بسته پیشنهادی جدیدی ارائه داده است.

در همین حال، مایکل مان، سخنگوی کاترین، اشتون، نیز گفت که گروه ۱+۵ نیز پیشنهاد جدیدی به ایران داده است.

به گزارش رادیو فردا، مایکل مان بدون ذکر جزییات گفته است که در بسته پیشنهادی ۱+۵ به نگرانی‌های این کشورها درباره غنی‌سازی ۲۰ درصدی ایران اشاره شده است.

وی فضای گفت‌و‌گوها در بغداد را خوب توصیف کرد و گفت به باور وی خانم اشتون و سعید جلیلی با اعتمادی دوجانبه گفت‌و‌گوها را آغاز کرده‌اند.

خبرگزاری ایرنا گزارش داده که بسته پیشنهادی ایران به گروه ۱+۵، «متوازن» است و موارد متعدد هسته‌‌ای و غیر هسته‌ای در آن گنجانده شده است.

بر پایه این گزارش دور نخست مذاکرات، پس از سه ساعت پایان یافته و قرار است گروه ۱+۵ در نشست دوم مذاکرات روز چهارشنبه درباره این پیشنهاد اظهار نظر کند.

خبرگزاری ایرنا می‌‌افزاید که ایران در این بسته بر مبنای «مذاكرات استانبول» و «به طور گام به گام» به گروه ۱+۵ پیشنهادهایی را مطرح کرده است.

ایرنا هم با تایید ارائه بسته پیشنهادی گروه ۱+۵ به ایران، گزارش داده است که دو طرف پیشنهادهای خود را به طور شفاهی ارائه داده‌اند.

به دنبال برگزاری مذاکرات استانبول، که «مثبت و سازنده» توصیف شد، ایران و ۱+۵ توافق کردند که روز سوم خرداد دور دوم گفت‌وگوهای خود را در بغداد ادامه دهند.

تنها دو روز مانده به این مذاکرات، یوکیا آمانو مدیر کل آژانس انرژی اتمی، به تهران سفر کرد و با مقام‌های بلندپایه ایرانی گفت‌وگو کرد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله