ادعاهای جدید عربستان درباره جزاير سه‌گانه ایرانی و بحرين

در ادامه تنش لفطی بين جمهوری اسلامی و کشورهای عربی، شاهزاده نايف بن عبدالعزيز، ولیعهد و وزير کشور عربستان، روز چهارشنبه مدعی شد رياض «تهديد» عليه کشورهای عرب حوزه خليج فارس را «تحمل» نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری رويترز، شاهزاده نايف بن عبدالعزيز در نشست وزرای کشور، کشورهای عضو شورای همکاری حوزه خليج فارس در رياض گفته استهرگونه آسيب به کشورهای ما، لطمه به همه ما است

روابط ايران و کشورهای عرب حوزه خليج فارس و به ویژه عربستان طی سال های اخير تيره شده است، اما در اوايل سال ۲۰۱۱ با ورود ارتش عربستان سعودی به بحرين برای دفاع از خاندان سنی حاکم، درقبال قيام اکثريت شيعيان، تنش بين تهران و رياض وارد مرحله تازه ای شد.

در همين زمينه، درپی سفر استانی اخير محمود احمدی نژاد، رييس دولت دهم به جزيره ابوموسی در خليج فارس دور تازه از اختلاف نظر و تنش بين ايران و امارات متحده عربی بر سر حاکميت جزيره ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک بالا گرفت.

به گزارش خبرگزاری رويترز، شاهزاده نايف بن عبدالعزيز همچنين با گستاخی، مدعی «اشغال» جزيره بوموسی توسط ایران شد و نقش و دخالت ايران در بحرين خوانده، محکوم کرده است.

شاهزاده نايف بن عبدالعزيز در ادامه گفته استتاکيد می کنيم که عربستان سعودی و بقیه کشورهای عضو شورای همکاری، متحد و يکپارچه برای حفظ ثبات و حاکميت در کنار بحرين و امارات متحده عربی ايستاده اند و مساله امنيت آنها را به مثابه بخشی از امنيت شورای همکاری به عنوان يک پيکره واحد به حساب می آورند

گزارش رويترز حاکی است به دنبال تيرگی روابط ايران و کشورهای عرب حاشيه خليج فارس، اين کشورها کوشيده‌اند تا با اجرای تحريم های بين المللی عليه ايران به دليل برنامه هسته ای جمهوری اسلامی، فشار ها بر تهران را تشديد کنند.

شورای همکاری خليج فارس در سال ۱۹۸۰ تشکيل شده است و کشورهای عربستان سعودی، کويت، امارات متحده عربی، قطر، عمان و بحرين که بزرگترين توليد کنندگان نفت و گاز در جهان به شمار می روند، در اين شورا عضويت دارند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله