آیت‌الله خامنه‌ای برداشت از صندوق ذخیره ارزی برای جبران خسارات سیل را به تعوبق انداخت

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، در پاسخ به درخواست حسن روحانی، رئیس جمهور این کشور، برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی در جبرات خسارت‌های سیل، مجوز برداشت از این صندوق را به آینده موکول کرده است.

به گزارش بی بی سی رهبر ایران در پاسخ به درخواست رئیس جمهور گفته است که از منابع دیگر برای رسیدگی به سیل‌‎زدگان استفاده شود، و “در ادامه پس از جمع‌بندی وضعیت، در صورت نیاز، برداشت از صندوق مزبور مورد تأیید این‌جانب خواهد بود.”

رهبر ایران به آقای روحانی یادآوری کرده که “مطلعید که استفاده از صندوق توسعه ملی صرفاً در صورت مسدود بودن راه‌های دیگر ممکن است.”

او خواهان آن شده است که فعلا از ظرفیت پنج درصد بودجه عمومی برای حوادث غیرمترقبه، جابجایی بودجه‌های پروژه‌های عمرانی موجود و بیمه‌ها و تسهیلات بانکی برای جبران خسارت‌های سیل استفاده شود.

تخمین رسمی از خسارت سیل‌های اخیر ایران به ۳۵ هزار میلیارد تومان می‌رسد.

صندوق توسعه ملی در ایران برای سرمایه‌گذاری بلندمدت درآمدهای نفتی و کم کردن وابستگی دولت به نفت در هزینه‌های جاری ایجاد شده و قرار بوده “حداقل ۳۰ درصد” از درآمدهای نفت و گاز ایران به این صندوق واریز شود.
رهبر ایران در اواخر سال ۹۶ مجوز داد که دو و نیم میلیارد دلار از این صندوق برای “تقویت بنیه دفاعی” برداشته شود.

در اواخر سال گذشته خورشیدی نیز خبر داده شد که او برای برداشت یک و نیم میلیارد دلار دیگر از صندوق توسعه ملی مجوز داده تا صرف “تقویت بنیه دفاعی” شود.

به دنبال تحریم‌های آمریکا، سقوط ریال و چشم‌انداز رکود اقتصادی در ایران، آقای خامنه‌ای همچنین مجوز داده که سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی به ۲۰ درصد کاهش یابد.

مطالب مرتبط

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

در هفته‌های اخیر نیز موج گسترده‌ای از بازداشت‌ها صورت گرفت

در هفته گذشته ۱۸ نفر به دار آویخته شدند. روندی که نه تنها نگران‌کننده، بلکه نمایانگر تلاش حاکمیت برای ارعاب جامعه در پاسخ به شرایط خاصی است که پس از جنگ ۱۲ روزه ایجاد شده است

مکالمه شنودشده از طریق جاسوسی سیگنالی‌ به دست آمد

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفتگو با شبکه خبری سی‌بی‌اس که روز یکشنبه منتشر شد، گفت که اگرچه آسیب وارده به تاسیسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان در حملات آمریکا «بسیار جدی‌» است

مطالب پربازدید

مقاله