معاون اجتماعی نیروی انتظامی با اعلام اینکه جشنوارهها و جشنهای سینمایی که مطابق با ارزشها نباشد توسط نیروی انتظامی تعطیل میشود گفت: چرا سینماگران به اقدام زنان هنرمندی که به جشنوارههایی مانند کن می روند و با کشف حجاب با مرد نامحرم دست می دهند واکنش نشان نمی دهند.
به گزارش مهر، سردار بهمن کارگر صبح یکشنبه در مراسم افتتاح باشگاه خبرنگاران پلیس و انجمن سینمای پلیسی که با حضور وزیر ارشاد، معاونین وزیر، هیئت مدیره خانه سینما و جمعی از هنرمندان و کارگردانان برگزار شد با ادعای اینکه اعتقاد پلیس این است که هنر و فرهنگ در زمانی می تواند موثر باشد که به دنبال ارزش ها باشد گفت:« هنری که به دنبال ارزش ها و دنباله رو انقلاب و نظام نباشد مضر است.هم اکنون 6 ماه است که بحث خانه سینما مطرح شده و پلیس نیز بنا بر درخواست ارشاد وارد این موضوع شد. سعی ما کمک در این زمینه است و اعتقاد به کارهای امنیتی و انتظامی در حوزه هنر نداریم. می توان با گفتمان به اهداف مورد نظر رسید.»
کارگر با اعلام اینکه به عنوان نیروی انتظامی به وضع فعلی سینما معترض هستیم، تاکید کرد:« سینما نباید ترویج دهنده بدپوششی و بدحجابی باشد. جشن ها یا جشنواره هایی که برگزار می شود و سایت های هنرمندان در فضای مجازی ترویج دهنده این موضوع است. وزارت ارشاد باید جلوی فعالیت این سایت ها را بگیرد.»
انتقاد از وضعیت حجاب برخی از بازیگران
وی با انتقاد از وضعیت حجاب برخی از بازیگران گفت: برخی از زنان هنرمند به جشنواره هایی مانند کن می روند و با کشف حجاب و لباس با مرد نامحرم دست می دهند. این فرد می تواند الگو باشد، ما انقلاب کردیم چطور سینماگران صدایشان در این مورد در نمی آید آن وقت یک هنرمند وقتی راجع به زن در سینما اظهار نظر می کند کلی سر و صدا ایجاد شده و صدای خیلی از این افراد در می آید اما چرا این زن که با این قیافه در جشنواره های خارجی حاضر می شود صدای هیچ سینماگری در نیامد. دختران ما باید از این افراد الگو بگیرند؟
به گفته سردار کارگر سینماگران باید خودشان در میدان حاضر شوند تا جلوی افراط و تفریط گرفته شود. البته ما اعتقاد نداریم که کسی بیاید و مدعی شود سینمای ما فاسد است. همان قدر که با فساد در سینما مخالف هستیم با انحراف در سینما نیز مخالفیم . با دست کثیف نمی توان به دنبال تمیزکاری بود.
اشاره سردار کارگر به سخنان فرج الله سلحشور است که سینما را فاحشه خانه توصیف کرده بود. این سخنان با واکنش شدید اهالی سینما مواجه شد به طوری که کارگردان سریال یوسف پیامبر مجبور شد گفته های خود را تصحیح کند.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی از وزیر ارشاد و معاونانش خواست تا با این وضعیت برخورد کنند و گفت: واقعا جای تاسف است که زن هنرپیشه ای برای اینکه در خارج مورد قبول قرار گیرد به هر شکلی دربیاید در حالی که زن بوسنیایی که در قلب اروپا زندگی می کند با حجاب در همان جشنواره حاضر شود. باید از این موارد جلوگیری کنیم . به جای پرداختن به اختلافات باید به دنبال اصلاح امور باشیم، جناح بازی می تواند سینما را نابود کند.
کارگر عرصه هنر را پاک دانست و اظهار داشت: در عرصه مطبوعات نیز نباید خودمان را ارزش قرار دهیم. باید بدانیم وظیفه ما چیست و به دنبال ارزش ها برویم.
کارگر با اعلام اینکه پلیس اعتقادی به کار امنیتی و انتظامی در عرصه هنر ندارد، تصریح کرد: باید کار هنر را به هنرمندان سپرد اما نباید قانون را فراموش کرد. نیروی انتظامی اسیر جوسازی ها نمی شود و به وظیفه خود عمل می کند.
هر جشنواره و جشنی در حوزه سینما که بر مبنای ارزشها نباشد تعطیل می شود
معاون اجتماعی نیروی انتظامی با تاکید بر اینکه از این پس هر جشنواره و جشنی در حوزه سینما بر مبنای ارزشها نباشد همانند جشنواره غذا تعطیل می شود، گفت: مسئولیت این حوزه برعهده وزارت ارشاد است. این وزارتخانه همان گونه که در مسئله سینما محکم وارد شد در مسائل دیگر نیز باید محکم و دقیق وارد شود.
وی گفت: معتقدیم باید به داد سینما رسید و از تشتت و تفرقه جلوگیری کرد و وزیر مشکلات را رفع کند. با متهم کردن یکدیگر هیچ مشکلی رفع نمی شود و باید در همه امور ملاک قانون باشد.
هنرمندان ادای اپوزیسیون را درنیاورند
معاون اجتماعی نیروی انتظامی از برخی هنرمندان خواست که ادای اپوزیسیون را درنیاورند که مردم آنها را سر جایشان خواهند نشاند. هنر این نیست که برویم و ادای خارجی ها را دربیاوریم هم اکنون بچه مسلمان ها بهترین آثار را تولید می کنند.
به گفته کارگر همان گونه که در هشت سال دفاع مقدس مسئله هسته ای و سلول های بنیادی موفق شدیم با ورود به عرصه فرهنگ نیز می توانیم موفق باشیم.
این سخنان می تواند در راستای افزایش فشار و محدودیت به اهالی سینما تلقی شود. فشاری که با انحلال خانه سینما،توقیف برخی از فیلم های سینمایی و ایجاد محدودیت برای بازیگران در ماه های اخیر افزایش یافته است.