واکاوی پرونده خانه اصفهان

خواهر مجید کاظمی همچنین گفته است "زمان اجرای حکم مشخص نیست" و وکیل به آنها گفته است که "هیچ چیز مشخص نیست و هر چیزی ممکن است".  به گفته خواهر این اعدامی در حکم مجید کاظمی قید شده که در صورت صلاح‌دید کمیسیون عفو و "رضایت خانواده شهدا"، یک درجه تخفیف در مجازات در نظر گرفته شود ولی کمیسیون عفو گفتند دیگر مراجعه نکنند و به امید عفو نباشند چون مجید سه شاکی خصوصی دارد که رضایت نمی‌دهند و دادستان اصفهان هم خواستار اجرای حکم است. خواهر مجید کاظمی همچنین افزود در فیلمی که خبرگزاری بسیج از "مادران شهید حمیدی و چراغی" منتشر کرده آن ها گفتند هرگز رضایت نخواهند داد.

هادی کحال‌زاده، پژوهشگر سیاست‌گذاری اجتماعی در گفت‌وگو با «شبکه شرق»:

نه هنوز لایحه برنامه هفتم وجود دارد و نه حتی سیاست‌های کلی برنامه هفتم به دولت ابلاغ شده که بتوان براساس آن اولویت دولت در برنامه هفتم را مشخص کرد. طبیعتا همانطوری که عرض کردم انتظار این است که برنامه هفتم تصویر روشنی از مشکلات و چالش های کشور و راه حل دولت برای رفع آنها را ارائه دهد. اما برنامه هفتم مثل دیگر برنامه ها یک تم (Theme)  هم دارد که اولویت اصلی دولت را نشان می‌دهد. مهمترین اولویت دولت آقای هاشمی رفسنجانی رشد اقتصادی بود و دولت آقای خاتمی توسعه، خصوصا توسعه سیاسی، آقای احمدی‌نژاد موضوع عدالت و دولت آقای روحانی هم تعامل با جهان را محور اصلی دولت خود قرار داده بودند. بنابراین می‌توان پیش‌بینی کرد که احتمالا برنامه هفتم با محوریت عدالت تدوین شود. اما به درستی نمی‌دانیم که آقای رییسی به دنبال تحقق عدالت بدون برنامه توسعه است یا عدالت در چهارچوب برنامه است.

گفت‌وگو با حاتم قادری

نکته دوم که بخواهم وارد قسمت دوم بحث شوم، متقاعدکننده بودن آن است. به نظر باید دو ساحت را در نظر بگیریم. یک ساحت این است که آیا تحلیل از استدلال و استحکام لازم برخوردار است؟ یعنی قابلیت جدال و محاجه و استدلال را دارد؟ ساحت دوم این است که این تحلیل چگونه در اختیار کنشگران سیاسی قرار می‌گیرد و آنها می‌توانند نوعی وفاق نسبی را شکل بدهند؟ روی نسبی بودن هم تاکید می‌کنم. یعنی می‌توانند با این تحلیل کار بکنند و چیزهایی را اضافه و کم بکنند تا تبدیل به برنامه‌‌ای بشود که منجر به اشتراک سیاسی اجتماعی بشود. برای همین ممکن است تحلیلی داشته باشید که تحلیل یک آدم کنشگر نبوده باشد و یا تحلیل کنشگرانه نباشد. ولی آدم‌های سیاسی مناسب، سیاسی نه به معنای سیاست باز بلکه به معنای سیاست ورز، از این تحلیل استفاده کند و به نقطه ثقل حرکت خودش و دیگران قرار بدهد و دیگران را متقاعد کند که می‌تواند بر زوایایی از این تحلیل اشتراک پیدا کنند و آن را چارچوب برنامه‌های خودشان قرار دهند. اگر امروز کسی بخواهد تحلیل جامعی ارائه بدهد که بتواند دیگران را متقاعد کند، شدنی نیست و نوعی انتظار «مهدی موعود» است. یعنی انتظاری که باید سالهای بکشیم و راه به جایی نمی‌برد. برای همین باید تحلیل ارائه داد که استدلال پذیر باشد. نه لزوماً وجه سیاسی و دینی آن قوی باشد بلکه باید بتواند آیینه بهتری از شرایط باشد. اولین نکته تحلیل من این است که دنبال وفاق تحلیلی نگردیم.

احسان شریعتی، در گفت‌وگوی ویدئویی با «اعتماد»:

ما در مورد نسل جوان این مشکل را داریم که هر چه می‌گذرد، این شکاف نسلی بیشتر می‌شود و متولدین دهه‌های جدید، از گذشته بیشتر بریده می‌شوند و ممکن است خطر انقطاع حافظه تاریخی و تکرار اشتباهات گذشته دوباره پیش بیاید و این معضل اصلی ما است. پرسیدید که آیا فرزندان ما آثار پدران‌مان را می‌خوانند و آن تجربه منتقل می‌شود؟ این مشکل اصلی ما است برای انتقال حافظه تاریخی و تجاربی که گفتیم و نقدهایی که هست. در رابطه با شریعتی و نوشریعتی، یکی از کارها نقد شریعتی است.

نیلی، وکیل نرگس محمدی

زندانیان سیاسی قرچک معتقدند اینکه زندانیان عادی، در حالی که سابقه هیچ بحث و اختلافی نبوده، اینگونه علیه زندانیان سیاسی برخورد کرده و اقدام به تهدید آن‌ها کنند، مشکوک به نظر می‌رسد. جان زندانیان سیاسی از بابت این تهدیدها در خطر قرار گرفته است.

ملی مذهبی

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌کننده ارشد مذاکرات احیای برجام پس از توقف گفت‌وگوها اعلام کرد متن نهایی توافق آماده و روی میز است اما هنوز بر سر چند مسئله بین ایران و آمریکا اختلاف وجود دارد.

ملی مذهبی

نانوایان فانتزی یک کیسه آرد را ۶۴٠ هزار تومان خریداری می‌کنند، این در حالی‌است که نانوایان سنتی همان کیسه آرد را ٣٨ هزار تومان می‌خرند. اینجا این پرسش مطرح است که آیا این امکان وجود دارد یک کیسه آرد ٣٨ هزار تومانی، ۴٠٠ هزار تومان به نانوایی فانتزی فروخته شود؟ بدون تردید پاسخ مثبت است.

نیلی، وکیل علی یونسی:

امروز حکم آقایان علی یونسی و امیرحسین مرادی در شعبه 29 دادگاه انقلاب به آن‌ها ابلاغ شد و بنده نیز به عنوان وکیل یکی از متهمین پرونده از آن مطلع شدم. عناوین اتهامی این دو جوان نخبه در کیفرخواست؛ افساد فی‌الارض، اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام بود. 

تولد کودکان دارای نقص ژنتیکی و عضو

اینها از شمول بیمه خارج بودند و زن‌هایی که توانایی پرداخت هزینه را داشتند انجام می‌دادند. بسیاری هم هزینه لازم را نداشتند یا انجام نمی‌دادند. آزمایش‌ها بسیار گران قیمت است و بیمه هم بخش اندکی از آن را می‌پردازد و بقیه هزینه به دوش خانواده‌هاست. حتی وقتی در سطح ۱ مراقبت‌ها این آزمایشات پیشنهاد می‌شد، دغدغه بود چرا این آزمایشات رایگان نمی‌شود. در حال حاضر پوشش بیمه ای وجود ندارد و برای بیمه شدگان هم تنها مبالغ جزیی را بیمه تقبل می کند.

نیلی، وکیل نرگس محمدی؛

مصطفی نیلی، حقوقدان و وکیل نرگس محمدی در گفتگویی با امتداد، ضمن اشاره به این مسئله، اظهار داشت: موکل من، سه شنبه هفته گذشته در حالی که قصد بازگشت به زندان را داشت، توسط ماموران دادستانی دستگیر شد. البته، پیش از اینکه ماموران دادستانی در منزل ایشان حاضر شوند، نیروهای وزارت اطلاعات در محل حاضر و بدون حکم قضایی قصد بازرسی منزل و ضبط وسائل الکترونیکی این زندانی سیاسی را داشتند که این مسئله با مقاومت موکلم اتفاق نیفتاد.