توهین به مراجع و نخبگان چرا؟

اگر جمهوری اسلامی حکومتی قانون مند باشد با توجه به اصل سی و نهم قانون اساسی «هتک حرمت و حیثیت کسی که به حکم قانون دستگیر، بازداشت، زندانی یا تبعید شده به هر صورت که باشد ممنوع و موجب مجازات است» حتی پس از ثابت شدن جرم افراد، هیچ کس حق ندارد به او جسارت کند. آیا برخورد با افراد در جامعه اینگونه است؟!

بسم الله الرحمن الرحیم

يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثيراً مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَ لا تَجَسَّسُوا وَ لا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضاً (حجرات، آیه 12)

ای کسانی که ایمان آورده‌اید اگر می‌خواهید رستگار شوید از ظن بد و غیبت یکدیگر اجتناب کنید.

حضرت آیت الله مهدوی کنی و اعضای محترم مجلس خبرگان رهبری

پس از سلام – همان گونه که مستحضرید، قبل از انقلاب، در آن هنگامی که حضرت امام خمینی(ره) در پاریس مستقر بودند طی پیام ویژه‌ای به ملت هشدار دادند: «… اعلام می‌کنم که اهانت به مراجع معظم و تمثال شریف آنان حرام و مخالف رضای خداست.» (صحیفه نور، جلد 4 ، ص 243)

بدیهی است در هر جامعه‌ای باید از اهانت به هر کس به ویژه به شخصیت‌های ذی نفوذ مثل مراجع تقلید که به منزله ستون اعتقادی جامعه هستند جداً اجتناب شود چرا که در واقع بازی با باورها و مقدسات مردم و سوق دادن آنان به سوی ناهنجاری‌هاست.

حضرت آیت الله؛ مسئولین نظام دائماً دم از قانون‌گرائی و پیروی از دین مبین اسلام می‌زنند، لکن علیرغم دستور صریح قرآنمجید در مورد اجتناب از ظنّ بد و غیبت یکدیگر و هم‌چنین حکم و فتوای حضرت امام خمینی(ره) در حرمت اهانت به مراجع، متأسفانه شاهدیم که گروهی از روزنامه‌های وابسته به حکومت و صدا و سیما، هر از چند گاهی نه تنها در زمان حیات، بلکه حتی پس از رحلت مرجع عالیقدر جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی منتظری(ره) به ایشان و یا هر مرجع تقلیدی که به عنوان وظیفه، تذکری به مسئولین نظام میدهد، اهانت می‌کنند و هرگز پایبند به دستورات شرع مقدس و قوانین کشور از جمله قانون مطبوعات مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال 1364 (فصل 6 ماده 27) نیستند. در این قانون صراحتا آمده است که اهانت به مراجع تقلید توسط مطبوعات موجب لغو پروانه نشریه مذکور می شود.

حضرت آیت الله مهدوی کنی؛ جمهوری اسلامی مدعی است که پیرو سیره حضرت خاتم الانبیاء(ص) است و می‌دانید که آن حضرت و اصحابش با توجه به این‌که از ناحیه مکّیان خسارت ‌‌های جبران‌ناپذیری را متحمل شدند، لکن هنگام فتح مکه به جای انتقام از آنان، حضرت محمد(ص) با اعلام عفو عمومی برای همیشه تاریخ، درس عفو و گذشت و انسانیت و شرف را به جهانیان آموخت.

جمهوری اسلامی که ادعای پیروی از سیره حضرت خاتم الانبیاء(ص) را دارد، نه با دشمنان که حتی با دلسوزان و انتقادکنندگان و خیرخواهان این نظام برخوردی تند نموده و آنان را زندانی و محصور کرده و میکند!!

اگر جمهوری اسلامی پیرو سیره حضرت خاتم الانبیاء(ص) باشد حتی باید با دشمنان نظام به عدالت رفتار نماید و الگوی رعایت حقوق بشر برای جهانیان باشد. پیغمبر اسلام(ص) حتی ابوسفیان را که از دشمنان قسم خورده اسلام و پیامبر بود عفو نموده و خانه او را خانه امن قرار داد؛ لکن با کمال تأسف شاهدیم که در جمهوری اسلامی، حضرات آقایان کروبی و موسوی با آن همه سوابق و خدمات به انقلاب و نظام، مدت زیادی است بر خلاف قوانین کشوری و بین المللی در حصر و زندان خانگی نگه داشته شده‌اند.

اگر جمهوری اسلامی پیرو سیره حضرت حضرت خاتم الانبیاء(ص) است آن حضرت پس از ورود به مدینه با توافق گروههای موجود در مدینه که دارای نظریات و افکار مختلف بودند، قانون اساسی تنظیم نمودند و هرگز از سوی پیامبر اسلام آن قوانین نقض نشد ولی متاسفانه شاهدیم که در جمهوری اسلامی بسیاری از اصول قانون اساسی یکی پس از دیگری آشکارا نقض و زیرپا گذاشته میشود.

حضرت آیت الله؛ اگر جمهوری اسلامی پیرو سیره حضرت خاتم الانبیاء(ص) باشد انتظار آن است که حداقل نسبت به دوستداران و دلسوزان واقعی نظام به ویژه حضرت آیت الله منتظری (ره) که یکی از بنیانگذاران اصلی نظام و دومین شخصیت انقلاب اسلامی بوده و بسیاری از سران نظام از شاگردان ایشان اند، اجازه اهانت به معظم له داده نشود.

اگر جمهوری اسلامی حکومتی قانون مند باشد با توجه به اصل سی و نهم قانون اساسی «هتک حرمت و حیثیت کسی که به حکم قانون دستگیر، بازداشت، زندانی یا تبعید شده به هر صورت که باشد ممنوع و موجب مجازات است» حتی پس از ثابت شدن جرم افراد، هیچ کس حق ندارد به او جسارت کند. آیا برخورد با افراد در جامعه اینگونه است؟!

اگر جمهوری اسلامی حکومتی قانون مند است. پس از رحلت مجاهد نستوه حضرت آیت الله منتظری برای تسکین خانواده و دوستداران آن مرجع عظیم الشأن، با توجه به اصل نوزدهم و بیستم قانون اساسی که می گوید: «مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند» باید آحاد مردم و مقلدین ایشان در برگزاری مجالس ترحیم آزاد باشند؛ و آیا خانواده ایشان اجازه برگزاری مراسم را داشتند؟!

اگر جمهوری اسلامی پیرو راستین سیره حضرت خاتم الانبیاء(ص) بود هرگز اجازه داده نمی‌شد که فقط شش ماه پس از رحلت حضرت آیت الله منتظری، آن همرزم دیرینه آیت الله طالقانی(ره)، افراد معلوم الحال و شناخته شده با حمله به دفتر ایشان و هم چنین دفتر حضرت آیت الله صانعی قبیح ترین حرکات خلاف شئون انسانی را به نمایش بگذارند.

اگر در جمهوری اسلامی قانون حاکم بود ماموران امنیتی با حمله به خانه فرزند فقیه عالی قدر حجت الاسلام والمسلمین حاج احمدآقا منتظری که یک اتاق از منزل مسکونی خود را برای مراجعات مقلدین مرحوم آیت الله منتظری(ره) و جهت پاسخگویی به سئوالات شرعی اختصاص داده بود آن را پلمب نمی کردند!!

اگر جمهوری اسلامی، حکومتی قانون مند است با توجه به اصل 24 قانون اساسی که صراحتا می گوید: «نشریات و مطبوعات در بیان مطالب آزادند…» از چاپ مجدد کتاب‌های گرانقدر فقیه عالیقدر جلوگیری نمی شد!!

اگر جمهوری اسلامی پیرو سیره حضرت خاتم الانبیاء(ص) است امکان نداشت که عده ای صرفا به خاطر اظهار عقیده و یا حتی اظهار علاقه به آیت الله منتظری زندانی شوند.

اگر جمهوری اسلامی پیرو راستین سیره حضرت خاتم الانبیاء(ص) است مسئولین بلندپایه نظام باید این فراز از نامه حضرت علی(ع) به مالک اشتر را همیشه مدّ نظر داشته باشند: «همان‌طور که الان نشسته‌ای و نسبت به حکومت‌های سابق قضاوت می‌کنی، بدان که آینده هم مردم در مورد حکومت تو قضاوت خواهند کرد» و آنگاه با یک حرکت خداپسندانه و در حضور ملت متعهد شوند که از این زمان همه اصول قانون اساسی اجرا خواهد شد.

اگر اقدامات اصلاحی واقعی صورت گیرد شاهد فضای باز سیاسی همچون سال‌های اوّلیه انقلاب خواهیم بود که این مسئله در آستانه ماه مبارک رمضان قطعاً موجب رضایت خداوند و خشنودی مبارز خستگی‌ناپذیر حضرت آیت الله العظمی منتظری(ره) و دیگر مبارزین راه آزادی و شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی خواهد بود. والسلام علی من اتبع الهدی

قم- حبیب الله امیری

29/4/1391

 سایت ملی – مذهبی محلی برای بیان دیدگاه های گوناگون است.

مطالب مرتبط

جمال الطاهر محقق و متخصص رسانه‌ای تونسی در مونترال، کانادا:مترجم علی سرداری

در تاریخ تونس، یک پارادوکس دردناک تکرار می‌شود: بسیاری از چهره‌هایی که زندگی، اندیشه و مبارزه خود را وقف کشور کردند، در نهایت به انزوا، بدنامی، تبعید، زندان و گاهی حتی مرگ دچار شدند، پیش از آنکه بعدها به‌عنوان بخشی از وجدان ملی دوباره کشف شوند.

عصام نعمان:مترجم علی سرداری

آیا پس از همه اقداماتی که اسرائیل و آمریکا علیه لبنانی‌ها، فلسطینی‌ها و ایران انجام داده‌اند و همچنان ادامه می‌دهند، رواست که رؤسای جمهور عون و سلام به ایران حمله کنند، گویی می‌خواهند حمایت بی‌قید و شرط آن از لبنان را رد کنند؟ در حالی که ایران شرط پایان جنگ را تعهد جدی اسرائیل به توقف تجاوز و عقب‌نشینی از اراضی اشغالی لبنان می‌داند.

نوران بدیع – مترجم: علی سرداری

عبدالجواد یاسین، مانند بسیاری از متفکران منتقد، با واکنش‌های متفاوتی روبه‌رو شده است. در حالی که روشنفکران بسیاری از او حمایت می‌کنند، جریان‌های سنت‌گرا او را متهم به چالش‌کشیدن اصول اساسی اسلام می‌دانند. این تقابل میان قدیم و جدید، میان فقه سنتی و تفسیرهای مدرن، یاسین را به چهره‌ای محوری در بحث آینده اسلام تبدیل کرده است.