رضا معینی، مسئول دنیای فارسی زبان سازمان گزارشگران بدون مرز، از فشار بر روزنامه نگاران و فعالان اینترنتی بازداشت شده برای اعتراف های تلویزیونی خبر داد.
همزمان، «مرکز بررسی جرائم سازمان یافته» سپاه پاسداران نیز با انتشار اطلاعیهای، دور جدید پروندهسازی علیه برخی روزنامهنگاران و فعالان رسانهای زندانی در جمهوری اسلامی را آغاز کرد.
معینی که با رادیو فرانسه گفت و گو کرده است، تصریح کرد:« دراویل دی ماه امسال تعدادی از روزنامه نگاران و فعالان اینترنتی دستگیر شدند و این بازداشتها به صورت گروهی بوده است»
وی افزود: «بازداشت شدگان ازآن تاریخ در زندان اوین و درسلولهای انفرادی نگهداری می شوند.
معینی خاطرنشان کرد: براساس اطلاعات ما این روزنامه نگاران تحت فشار شدید برای وادار شدن به اعترافات تلویزیونی قرار دارند و گویا یک یا دو مورد هم انجام شده است که این نگران کننده است.
وی گفت: از سرنوشت برخی از این افراد هم هیچ خبری در دست نیست و از ابتدایی ترین حقوق خود محروم هستند، ازجمله آقای سعید مدنی از تاریخ دستگیری وی به بعد هیچ خبری از او نیست.
مسئول دنیای فارسی زبان سازمان گزارشگران بدون مرز درباره دلایل این اتفاقات درآستانه انتخابات مجلس خاطرنشان کرد:« بعد از حوادث سال ۸۸ و انتخابات مورد مناقشه همچنان اعتراضات وجود دارد و رژیم آزادیهای نسبی انتخابات می داد را لغو کرده و چهره واقعی خود را نشان داده است.»
معینی افزود:«انتخابات مجلس نهم نیز مورد مناقشه و بحث است و این امر می تواند به سست شدن پایه های رژیم منجر شود و به همین دلیل رژیم های دیکتاتوری دراین مواقع به اعمال فشار بیشتر روی می آورند.»
وی با اشاره به وضعیت اینترنت در ایران خاطرنشان کرد:«جنگ و گریز بین آزادی و استبداد ادامه دارد و از هر روزنه ای استفاده می شود که این نبرد ادامه پیدا کند هر چند که شرایط سخت است».
معینی گفت:جمهوری اسلامی درباره اینترنت همان سناریوی برمه را درپیش گرفته و مواردی نظیر اینترنت ملی و پاک را مطرح می کند.
وی با اشاره به کشته شدن روزنامه نگاران درسوریه و افغانستان نیز گفت: روز سوم اسفند روز سیاهی بود و علاوه بردو رزونامه نگاری که درسوریه کشتده شدند،روزنامه نگاری نیز درافغانستان سربریده شد.
معینی گفت:ما دوباره به قطعنامه شماره ۱۷۳۸ قطعنامه سازمان ملل مراجعه کردیم. این قطعنامه به طور مشخص برای جان روزنامه نگاران تصویب شده است و ما خواستار هستیم که مکان های فعالیت روزنامه نگاران دراینگونه حوادث باید امن و بی طرف باشند.
وی افزود:محل استقرار این دو روزنامه درسوریه عامدانه مورد حمله قرار گرفته است ودولت سوریه به سه روزنامه نگاری دیگری که گیر افتاده اند اجازه نمی دهد خارج شوند.
دور جدید پرونده سازی
در تحولی دیگر، «مرکز بررسی جرائم سازمان یافته» سپاه پاسداران با انتشار اطلاعیهای دور جدید پروندهسازی علیه برخی روزنامهنگاران و فعالان رسانهای زندانی در جمهوری اسلامی را آغاز کرده است.
این مرکز روز شنبه مدعی شده که برخی فعالان رسانهای زندانی در عملیاتی به نام «چشم روباه» مربوط به فعالیتهای شبکه بیبیسی فارسی در ایران شرکت داشتهاند.
در اطلاعیه این مرکز، به نام اختصاری گروهی از خبرنگاران و فعالان رسانهای زندانی اشاره شده است و آنان به همکاری در جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی متهم شده اند.
این مرکز سپاه همچنین مدعی «ارتباط پیچیده» این روزنامه نگاران با برخی سرویسهای جاسوسی شده است.
در اطلاعیه سپاه همچنین خبر گروگانگیری یکی از اعضای خانواده یکی از خبرنگاران بی بی سی مورد اشاره قرار گرفته و افشای آن، تلاش برای ايجاد جو كاذب رواني عنوان شده است. اطلاعیه سپاه ادعا کرده که فرد مورد اشاره گروگان نبوده و خود متهم است