برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر، که برنامه مشترک «فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر» (FIDH) و «سازمان جهانی مبارزه با شکنجه» (OMCT) است،ضمن اعتراض به حبس کوهیارگودرزی و سعید جلالی فر خواستار پایان آزار و اذیت شیوا نظرآهاری،نوید خانجانی و پروین مخترع شده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی این سازمان برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر از طریق «جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران» (LDDHI) از آزار قضایی چندین عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر مطلع شده است، از جمله آقای کوهیار گودرزی، آقای سعید جلالی فر، که در گذشته عضو جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان نیز بود، خانم شیوا نظرآهاری، که در عین حال عضو کمپین یک میلیون امضا است، و آقای نوید خانجانی، که فرد شاخصی در زمینه آگاهی از حق تحصیل به شمار می رود .
در این گزارش آمده است:«بر اساس اطلاعات دریافتی، شعبه 26 دادگاه انقلاب اسلامی در تاریخ 8 اسفند 1390 آقای کوهیار گودرزی را به 5 سال زندان در تبعید در شهر زابل در جنوب شرقی ایران محکوم کرد. محکومیت او به اتهام «تبلیغ علیه نظام» از طریق مصاحبه با مجله آلمانی اشپیگل (که در آن او در باره اعتصاب غذای خود در همبستگی با زندانیان و هم بندیان پیشین خود سخن گفت)، و «اجتماع و تبانی علیه نظام» صورت گرفت. با وجود اعتراض به حکم، او هنوز در بند 209 وزارت اطلاعات در زندان اوین به سر می برد. او پس از دستگیری در تیر ماه 1390، بیش از دو ماه را در سلول انفرادی به سر برده است.»
به علاوه، دادگاه انقلاب اسلامی در کرمان مادر او پروین مخترع را در اواخر آذر ماه 1390 پس از 5 ماه حبس در زندان کرمان، به اتهام «اجتماع، تبانی و تبلیغ علیه نظام» به 23 ماه زندان محکوم کرد. این حکم در تجدید نظر به 23 ماه حبس تعلیقی تبدیل شد. در عین حال، او به اتهام «توهین به شهدا» به جریمه نقدی محکوم شد که پیش از آزادی در تاریخ 28 اسفند 1390 آن را پرداخت کرد. برنامه نظارت از آزادی خانم پروین مخترع استقبال می کند، اما از دولت مردان ایران می خواهد به آزار قضایی او پایان دهند، زیرا محکومیت او مستقیما با فعالیت های برحق او در دفاع از فرزندش ارتباط دارد.
علاوه بر این، حکم سه سال زندان آقای سعید جلالی فر به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» در مرحله تجدید نظر در ماه بهمن تایید شد. در زمان صدور این فراخوان فوری، او در زندان اوین محکومیت خود را می گذراند.
خانم شیوا نظرآهاری و آقای نوید خانجانی نیز پس از تایید حکم های زندان خود، به ترتیب، در دی 1389 و مرداد 1390، هر لحظه در خطر بازداشت خودسرانه به سر می برند
برنامه نظارت به شدت بازداشت های خودسرانه و آزار و اذیت اعضای نامبرده کمیته گزارش گران حقوق بشر را که در چارچوب سرکوب ادامه دار جامعه مدنی ایران و ظاهرا تنها به قصد تنبیه فعالیت مسالمت آمیز و برحق حقوق بشری آنها انجام می شود محکوم می کند.