نگاه القدس العربی:مترجم علی سرداری

تبریک اعراب به مناسبت سالگرد به اصطلاح «استقلال إسرائيل»!

در هفتاد و هشتمین سالگرد اعلام تأسیس در روز هاتزموت (همانطور که نامیده می‌شود)، رئیس دولت، اسحاق هرتزوگ، جشن گرفت که به آن ) می گویند، رئیس دولت، اسحاق هرتزوگ، پذیرایی از هیئت دیپلماتیک معتبر در اسرائیل برگزار کرد. در سطح عربی، این مناسبت شاهد تفاوت در سطح نمایندگی دیپلماتیک بود، زیرا نمایندگی اعراب محدود به امارات و بحرین بود، در حالی که اسرائیل از ذکر نام حاضران پس از جنگ غزه در سال 2023 خودداری کرد، این بیانگر کاهش حضور و تنش در روابط با کشورهای عربی و اسلامی در پس زمینه نسل کشی اسرائیل علیه فلسطینی ها بود.
مراسم جشن سالگرد شامل فعالیت هایی از جمله بزرگداشت کشته شدگان در جنگ های اسرائیل با زمین داران فلسطینی و با کشورهای عربی همسایه بود این فعالیت ها بین مکان هایی از جمله میدان دیوار غربی توزیع شد، “ گورستان بزرگان کشور” در کوه هرتزل و مقر کنست.
این جشن ها توسط افراطی ترین، وحشیانه ترین و وحشیانه ترین دولت در تاریخ اسرائیل برگزار شد. دولت بنیامین نتانیاهو که پروژه سیاسی خود را بر اساس ایده پایان دادن به راه حل دولت فلسطین بنا نهاد، در، همراه با گروهی از سرسپردگان و افراط گرایان صهیونیسم مذهبی که خون فلسطینی ها و اعراب را ریختند، به رهبری بزالل اسموتریچ ( وزیر دارایی) و ایتامار بن گویر ( وزیر امنیت). دولت “Permanent Wars” که همچنان به جنگ نسل کشی در غزه، جنگ پاکسازی قومی و آوارگی در کرانه باختری و علیه لبنان و ایران ادامه می دهد، به تهاجمات خود به سوریه ادامه می دهد و قویاً به دنبال از سرگیری جنگ است. در مورد ایران.
این تبریک به دولت نتانیاهو در بحبوحه افزایش صداهای مخالف در درون خود اسرائیلی ها به این دولت از جمله خانواده های کشته شدگان جنگ صورت می گیرد که خواستار پایان دادن به جنگ و گشودن راهی به سوی صلح هستند، همچنین در زمانی که متحدان غربی اسرائیل از هم جدا شده اند، زیرا پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا، کمپینی را در اتحادیه اروپا برای فسخ توافقنامه اتحادیه اروپا با اسرائیل رهبری کرد، این یک اعلامیه اخلاقی “ استقلال ” برای اروپا از میراث اتحاد با دولت عبری در نظر گرفته شد.
یکی از نمونه های غیر رسمی این روند میزبانی دیروز چهارشنبه بروکسل پایتخت بلژیک بود، فعالیت های اولین کنفرانس پارلمانی حمایت از ناوگان پایداری جهانی، که در آن صدها نماینده پارلمان، سیاستمدار و فعال از سراسر جهان گرد هم آمدند، همزمان با حرکت ناوگان جدیدی در دریای مدیترانه به سمت سواحل غزه، در این هواپیما بیش از هزار فعال از کشورهای مختلف جهان حضور دارند.
بسیاری از حقایق همچنین حاکی از فرسایش فزاینده محبوبیت اسرائیل در آمریکا در تمامی طیف های سیاسی از جمله جنبش حامی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا است، مقالات متعددی در خبرگزاری ها، رسانه ها، مجلات و روزنامه ها نشانه های روشنی از این روند ارائه کردند.
این شامل آنچه توماس فریدمن، روزنامه نگار مشهور آمریکایی در “The New York Times”. گفت، که حوادثی مانند شکستن مجسمه عیسی مسیح توسط یک سرباز اسرائیلی در یک روستای لبنان با چکش را تجزیه و تحلیل کرد، وزیران ایجاد یک شهرک در شمال کرانه باختری را جشن گرفتند و آن را بازتابی از سخنان نفرت پراکنی رسانه ها و ماشین سیاسی دولت نتانیاهو و بی توجهی به وعده های دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده دانستند که علناً اعلام کرد که این کار را نخواهد کرد. اجازه الحاق کرانه باختری را بدهید، به طور خالص، ادامه این رویکرد اسرائیل عملا آن را به یک دولت آپارتاید تبدیل می کند و منجر به از دست دادن حمایت متحدان سنتی خود به ویژه در ایالات متحده می شود.
دقیق ترین اظهار نظر برای توصیف وضعیت اسرائیل در این زمان همان چیزی بود که فرانچسکا آلباینزی، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد سرزمین های فلسطینی گفت، که چند روز پیش گفت که به اندازه کافی دیده است که ارتش اشغالگر اسرائیل را منحط ترین ارتش“ بداند، که گویاترین روشی است که می توان دولت اسرائیل را توصیف کرد، این باعث می شود که تبریک اعراب به او در در «روز استقلال» را برای اعراب غیرقابل توضیح و تحمل می‌کند. “Her غیرقابل توضیح و غیرقابل تحمل باشد.

مطالب مرتبط

عبدالواحد كنعان: مترجم علی سرداری

با این حال، النّهوم با حملات شدید نهادهای مذهبی و سیاسی روبه‌رو شد؛ نهادهایی که اندیشه‌های او را تهدیدی برای قدرت و موجودیت خود می‌دیدند. او بارها با طرد اجتماعی و رسانه‌ای مواجه شد و نوشته‌هایش در محافل دانشگاهی و روزنامه‌نگاری وابسته به رژیم‌ها به حاشیه رانده شد. با وجود این، توانست نفوذ خود را از طریق انتشار مستقل و نوشته‌های انتقادی ماندگار حفظ کند.

منیر شفیق – اندیشمند و نویسنده سیاسی:مترجم علی سرداری

چندین سو تشدید شد: لزوم حل بحران تنگه هرمز، تشدید درگیری برای پایان دادن به محاصره بنادر ایران، کاهش محبوبیت داخلی، نزدیک شدن انتخابات میان‌دوره‌ای و تعمیق بحران اقتصادی در آمریکا و جهان.
علاوه بر این، ناامیدی تقریباً کامل از دستیابی به هدف اعلام‌شده جنگ ـ یعنی تغییر رژیم ـ نیز وجود داشت. این ناکامی نه تنها به دلیل مقاومت و انسجام رهبری ایران و وحدت مردم، بلکه به دلیل استقامت سیاسی و نظامی ایران در مدیریت جنگ و درگیری بود. همه این عوامل، رئیس‌جمهور آمریکا را وادار کرده است که یافتن نوعی توافق را بر بازگشت به جنگ ـ آن‌گونه که نتانیاهو می‌خواهد ـ ترجیح دهد؛ به‌ویژه پس از اصرار ترامپ مبنی بر اینکه هرگونه آتش‌بس یا توافق بعدی باید شامل لبنان و شاید غزه نیز باشد. این موضوع روابط میان ترامپ و نتانیاهو را تیره کرده است، چنان‌که در مکالمه تلفنی ماقبل آخر آنها آشکار شد.

جمال الطاهر محقق و متخصص رسانه‌ای تونسی در مونترال، کانادا:مترجم علی سرداری

در تاریخ تونس، یک پارادوکس دردناک تکرار می‌شود: بسیاری از چهره‌هایی که زندگی، اندیشه و مبارزه خود را وقف کشور کردند، در نهایت به انزوا، بدنامی، تبعید، زندان و گاهی حتی مرگ دچار شدند، پیش از آنکه بعدها به‌عنوان بخشی از وجدان ملی دوباره کشف شوند.