گزارش می گوید که اسرائيل به غیرنظامیان حمله کرده است

گزارش تکان دهنده عفو بین‌الملل درباره اقدامات اسرائيل در غزه: این نسل‌کشی است

ملی مذهبی _  عفو بین‌الملل روز پنجشنبه اسرائیل را به «ارتکاب نسل‌کشی» علیه فلسطینیان در نوار غزه از زمان آغاز جنگ سال گذشته متهم کرد و گفت که گزارش جدید این سازمان زنگ هشداری برای جامعه بین‌المللی است.

این سازمان حقوق بشری مستقر در لندن گفت که یافته‌های آن بر اساس «بیانیه‌های غیرانسانی و نسل‌کشی‌کننده مقامات دولت و ارتش اسرائیل» ، تصاویر ماهواره‌ای مستند کننده ویرانی‌ها، کار میدانی و گزارش‌های میدانی از مردم اهل باریکه غزه است.

عفو بین‌الملل برای اثبات قصد خاص اسرائیل برای نابودی فیزیکی فلسطینیان در غزه، الگوی کلی رفتار اسرائیل در غزه را تجزیه و تحلیل کرد، 102 بیانیه مقامات دولتی و نظامی اسرائیل مبتنی بر انسان‌زدایی از فلسطینی‌ها و  نسل‌کشی آن‌ها را بررسی کرد و بستر سیستم آپارتاید اسرائیل، محاصره غیرانسانی غزه و اشغال نظامی غیرقانونی ۵۷ ساله سرزمین فلسطین را هم در نظر گرفت.

حمله نظامی بی‌رحمانه اسرائیل تا 7 اکتبر ۲۰۲۴ بیش از ۴۲ هزار فلسطینی، از جمله بیش از ۱۳ هزار و ۳۰۰ کودک، را کشته و بیش از ۹۷ هزار نفر دیگر را زخمی کرده است. بسیاری از این قربانیان، در حملات مستقیم یا حملات بدون تمایزگذاری (نقض عمدی اصل تمایز بین نظامیان و غیرنظامیان) هدف قرار گرفته‌اند. این حملات باعث ویرانی بی‌سابقه‌ای شده است که به گفته کارشناسان در سطح و سرعتی رخ داده که در هیچ درگیری نظامی دیگری در قرن 21 مشاهده نشده است، کل شهرها را با خاک یکسان کرده و زیرساخت‌های حیاتی، زمین‌های کشاورزی و اماکن فرهنگی و مذهبی را نابود کرده است.

حضور نیروهای حماس در نزدیکی یا داخل یک منطقه پرجمعیت، اسرائیل را از تعهداتش مبنی بر اتخاذ تمام اقدامات احتیاطی ممکن برای آسیب ‌ندیدن غیرنظامیان و اجتناب از حملات بدون تمایزگذاری یا نامتناسب مبرا نمی‌کند. تحقیقات عفو بین‌الملل نشان داد که اسرائیل به صورت مکرر این تعهدات را زیرپا گذاشته و جنایات متعددی مرتکب شده است که نمی‌توان بر مبنای اقدامات حماس، برای آن‌ها هیچ توجیهی یافت. عفو بین‌الملل همچنین هیچ شواهد و مدارکی مبنی بر این‌که انحراف کمک‌ها از سوی حماس بتواند محدودیت‌های شدید و عمدی اسرائیل بر کمک‌های بشردوستانه حیاتی را توضیح دهد، نیافت.

آگنس کالامارد، رئیس عفو بین‌الملل، در بیانیه‌ای در این خصوص گفت: «ماه به ماه، اسرائیل بیشتر از قبل با فلسطینی‌ها به عنوان گروهی کمتر از انسان که شایسته حقوق بشر و کرامت انسانی نیستند رفتار کرده است. آنها قصد خود را برای نابودی فیزیکی مردم غزه نشان داده‌اند.»

آنیس کالامارد، دبیرکل سازمان عفو بین‌الملل، گفت: «گزارش سازمان عفو بین‌الملل نشان می‌دهد اسرائیل اعمالی را که ذیل کنوانسیون نسل‌کشی ممنوع است، با قصد خاص نابودی فلسطینیان در غزه انجام داده است. این اعمال شامل کشتار، ایجاد صدمات جدی جسمی یا روحی و تحمیل عمدی شرایطی بر زندگی فلسطینیان در غزه است که برای نابودی فیزیکی آن‌ها طراحی شده است. در همه ماه‌های گذشته، اسرائیل با فلسطینیان در غزه به عنوان گروهی مادون‌انسان که شایسته حقوق بشر و کرامت انسانی نیستند، رفتار کرده است و قصد خود را برای نابودی فیزیکی آن‌ها نشان داده است.»

کالامار تاکید کرد: «یافته‌های محکوم‌کننده ما باید زنگی برای بیداری جامعه بین‌المللی باشد. آنچه در حال وقوع بوده نسل‌کشی است و اکنون باید متوقف شود. کشورهایی که در حال حاضر همچنان به انتقال سلاح به اسرائیل ادامه می‌دهند، باید بدانند که آن‌ها دارند تعهد خود برای جلوگیری از نسل‌کشی را نقض می‌کنند. همه کشورهایی که بر اسرائیل نفوذ دارند، به‌ویژه تامین‌کنندگان اصلی سلاح این کشور مانند ایالات متحده آمریکا و آلمان، و البته همچنین دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بریتانیا و سایرین، باید هم اکنون برای پایان ‌دادن فوری به جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان در غزه اقدام کنند.»

کالامارد ادامه داد: «اسرائیل بارها استدلال کرده که اقداماتش در غزه قانونی است و با قصد نظامی‌اش برای ریشه‌کن کردن حماس، قابل توجیه است. اما قصد نسل‌کشی می‌تواند به موازات اهداف نظامی وجود داشته باشد و نیازی نیست که تنها قصد اسرائیل باشد.»

کالامارد اضافه کرد: «جنایات فجیعی، از جمله کشتار عمدی دسته‌جمعی و گروگان‌گیری که 7 اکتبر 2023 حماس و دیگر گروه‌های مسلح علیه اسرائیلی‌ها و قربانیان دیگر ملیت‌ها انجام دادند، به هیچ عنوان نمی‌تواند نسل‌کشی اسرائیل علیه فلسطینیان در غزه را توجیه کند.»

وی افزود: «یافته‌های محکوم‌کننده ما باید به عنوان یک زنگ خطر برای جامعه بین‌المللی عمل کند: این نسل‌کشی است. باید فوراً متوقف شود.»

حملات اسرائيل به نوار غزه تاکنون بیش از ۴۴ هزار و ۵۰۰ انسان را کشته است که بیشتر آنها غیرنظامی بوده‌اند.

کالامارد در یک کنفرانس مطبوعاتی در لاهه به خبرگزاری فرانسه گفت: «هیچ شکی نیست که اسرائیل اهداف نظامی دارد. اما وجود اهداف نظامی امکان قصد نسل‌کشی را نفی نمی‌کند. وی گفت که این سازمان یافته‌های خود را بر اساس معیارهای تعیین شده در کنوانسیون جلوگیری از نسل‌کشی سازمان ملل متحد قرار داده است.

اسرائیل بارها اتهامات نسل‌کشی را رد کرده و حماس را متهم کرده است که از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.

اما گزارش ۳۰۰ صفحه‌ای عفو بین‌الملل اشاره می‌کند که اسرائيل بارها به صورت مستقیم و عامدانه به غیرنظامیان و یا زیرساخت‌های غیرنظامی که هیچ عضوی از حماس یا گروه‌های نظامی در آنجا حضور نداشته حمله کرده است. همچنین این گزارش می‌افزاید که استفاده از سلاح‌های انفجاری سنگین با شعاع تخریب گسترده در مناطق مسکونی پرجمعیت، مسدود کردن دریافت کمک‌های ضروری و آوارگی ۹۰ درصد از جمعیت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری از جمعیت غزه همگی خلاف ادعای اسرائيل را نشان می‌دهند.

عفو بین‌الملل همچنین می‌گوید که فلسطینیان در معرض سوء تغذیه، گرسنگی و بیماری قرار گرفته‌اند و آنها در خطر مرگ آهسته و حساب شده قرار دارند. گزارش عفو بین‌الملل همچنین به ده‌ها فراخوان مقامات و سربازان اسرائیلی برای نابودی، تخریب، سوزاندن یا محو نوار غزه اشاره کرد.

کالامارد در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: «دولت‌ها باید تظاهر به ناتوانی در پایان دادن به اشغال اسرائیل، تظاهر به ناتوانی در پایان دادن به آپارتاید و توقف نسل‌کشی در غزه را متوقف کنند. دولت‌هایی که به اسرائیل سلاح منتقل می‌کنند، تعهدات خود را برای جلوگیری از نسل‌کشی تحت کنوانسیون نقض می‌کنند و در معرض خطر همدستی قرار دارند.»

مطالب مرتبط

این تصمیم جمعی از روز شنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ اجرایی خواهد شد

 بر اساس قراردادی که بیمه تأمین اجتماعی و داروخانه‌های با هم دارند، شرط پرداخت مطالبات داروخانه‌های سرپایی در بخش خصوصی، تأمین اعتبار بیمه تأمین اجتماعی است.

اشتباهات صورت‌گرفته در دادگاه بدوی، در رأی دیوان عالی نیز تکرار شد

سازمان حقوق بشر ایران و عفو بین‌الملل از نهادهای جهانی خواستند در راستای نجات جان پخشان عزیزی اقدام کنند. این امدادگر کُرد در آستانه اجرای حکم اعدام است و دیوان عالی جمهوری اسلامی بازبینی پرونده او را رد کرده است.

دستکم سه گزارش درباره تعرض و تجاوز در خودرو اورژانس های کشور منتشر شد

در اولین پرونده ماجرای تعرض مامور اورژانس به یک زن در سال ۱۳۹۶ رسانه‌ای شد، سپس خبرگزاری خبرآنلاین گزارش داد که در فروردین امسال هم اتفاق مشابهی افتاده است

مطالب پربازدید

مقاله