
یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی که در تهران به سر می برد، روز دوشنبه با سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران دیدار کرده و گفت مذاکرات دو طرف به صورت فشرده دنبال می شود ولی پیشرفت خوبی هم دارد و رو به جلو است.
به گزارش رادیو فردا، آمانو در تهران گفت: «ما مذاکرات بسیار فشرده ای را پیگیری می کنیم که موضوعات گسترده ای را دربرمی گیرد ولی دو طرف در فضایی مثبت کار را دنبال می کنند.» واحد مرکزی خبر هم در گزارشی به نقل از آمانو اعلام کرد شرایط مناسبی برای گفت وگو و همکاری فراهم شده است.
جمهوری اسلامی و کشورهای موسوم به پنج علاوه به یک، قرار است این هفته دور دوم مذاکرات خود را در بغداد برگزار کنند. دور اول گفت وگوها در استانبول انجام شد که هر دو طرف از آن ابراز رضایت کردند.
آمانو همچنین گفته است: «پیشرفت مذاکرات میان ایران و آژانس تاثیر مناسبی بر مذاکرات پیش رو میان ایران و کشورهای پنج به علاوه یک خواهد داشت. هرچند موضوع این دو مذاکره متفاوت است اما با این حال، مکمل دیگری هم هست.»
سعید جلیلی پس از جلسه مشترک با یوکیو آمانو و فریدون عباسی دوانی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: «همه چیز خوب است و مذاکرات درست پیش میرود و امیدواریم در آینده همکاریهای مناسبی را دنبال کنیم.»
کشورهای آمریکا، بریتانیا، چین، روسیه و فرانسه همراه با آلمان، موسوم به گروه ۱+۵، در تلاشاند تا از طریق گفتوگو، جمهوری اسلامی را به همکاری برای حل نگرانیهای جامعه بینالمللی در خصوص ماهیت و اهداف برنامه هستهای تهران ترغیب کنند.
يک روز پيش از سفر آمانو به تهران، رهبران گروه هشت در واشينگتن اعلام کردند که درباره برنامه هستهای ايران همصدا هستند. باراک اوباما، ریيس جمهوری آمريکا، نيز با لحنی متفاوت اظهار داشت که وی به گفتوگوهای ايران و ۱+۵ اميدوار است.
اوباما حتی گفت که اميدوار است راه حلی به دست آيد که حق حاکميت ملی ايران را محترم بشمارد و در همين حال شامل تعهدات بين المللی ايران نيز باشد.
۲۰۳ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم روز یکشنبه در بیانیهای و پیشاپیش مذاکرات بغداد در مورد پرونده اتمی ایران گفتهاند «اکنون نوبت غرب است که در برابر ملت ایران اعتمادسازی کند.»
نمایندگان یاد شده گفتهاند: «هشدار ما به گروه ۱+۵ این است که به حقوق ملت ایران احترام بگذارند و در مبنای عهدنامه ان پی تی عمل کنند و سیاست تقابل با جمهوری اسلامی را به سیاست تعامل تغییر دهند.»