وبسایت تریبون مستضعفین، پایگاه اینترنتی گروهی از فعالان دانشگاهی هوادار حکومت ایران و رهبر جمهوری اسلامی، سخنان مسئولان دو تشکل دانشجویی را منتشر کرده است که از پشت پرده فعالیتهای دانشجویان “حزب اللهی” و دیدار اخیر خود با آیت الله علی خامنهای گفتهاند.
به گزارش بی بی سی، این دانشجویان از تلاش دفتر رهبر ایران برای “گزینش” دانشجویانی که در این گونه دیدارها سخن می گویند، “سانسور” بعضی از سخنان آیت الله خامنهای توسط این دفتر و عدم پخش آنها از رادیو و تلویزیون، وجود “فضای بسته” در دانشگاه های ایران و حاکمیت نگاه امنیتی بر دانشگاه و فرهنگ در ایران انتقاد کرده اند و در عین حال نحوه برخورد شخص رهبر ایران با انتقادات دانشجویان را ستوده اند.
مهدی امیریان، دبیر شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت (شاخه شیراز، حامی حکومت) و محمد پهلوان، دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در گفت و گو با “تریبون مستضعفین” همچنین جزئیات کمتر شنیده شده ای را از نحوه فعالیت تشکل های دانشجویی حامی حکومت بیان کرده اند.
سانسور گفته های رهبر ایران
سه قسمت سخنرانی رهبر که حذف شد
*محکومیت حمله به سفارت بریتانیا
*بلاتشبیه دانستن خود با ژورف استالین
*انتقادات “خیلی تند” از عملکرد صدا و سیما
به گفته آقایان پهلوان و امیریان، سه بخش از سخنرانی آیت الله خامنه ای در دیدار اخیرش با دانشجویان به هنگام انتشار توسط رسانه های حکومتی و حتی دفتر خود او حذف شده است.
یکی از قسمت های حذف شده، به انتقاد رهبر ایران از ورود دانشجویان معترض به سفارت بریتانیا و محل سکونت دیپمات های این کشور در تهران مربوط می شده که با وجود انتشار در صفحه توییتر دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله خامنه ای، از متن بیانات او در سایت این دفتر حذف شده و در پوشش خبری صدا و سیما هم سانسور شده است.
قسمت حذف شده دیگر، جایی بوده که آیت الله خامنه ای گفته است: “من استالین نیستم که بنشینم یک سری حرف بزنم بعد یک عدهای را بیاورم بنشینند آنها را تئوریزه کنند”.
بخش سوم از سخنان رهبر ایران که به گفته این دو دانشجو توسط رادیو تلویزیون دولتی به درستی منعکس نشده، “انتقادات خیلی تند” از عملکرد سازمان صدا و سیما بوده است که به گفته آقای امیریان حذف آن به تصمیم خود سازمان نبوده و “قطعا بیت رهبری گفته بود”.
آقای امیریان همچنین گفته است که امسال برای اولین بار، به هنگام پخش دیدار دانشجویان با رهبر ایران در تلویزیون این کشور، سخنان دانشجویان پخش نشده و به پخش سخنرانی آقای خامنه ای اکتفا شده است.
آقای امیریان “سانسور” سخنان رهبر ایران و عدم پخش تلویزیونی سخنان دانشجویان را ناشی از “کج سلیقگی و تنگ نظری” مسئولان و تصمیم سازان، از جمله در “بیت رهبری” دانسته است.
او در مورد این اقدامات گفته: “اگر بتوانیم در خوشبینانهترین حالت به آن نگاه کنیم، باید بگوییم مصلحت سنجیهای کاذب و غیرضروری حالت بدبینانهاش هم این است که مسائل دیگری وسط باشد”.
آقای پهلوان هم گفته است که “در صدا و سیما نوعی سانسور سخنان رهبری وجود دارد و هر چه خودشان دوست داشته باشند را مطرح می کنند”.
“به ما پیشنهاد دادند که [برای شرکت در کرسی آزاداندیشی] یکی از موافقین بیاید و نقش مخالفین (منتقدان حکومت) را بازی کند.”
محمد پهلوان، دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان او می افزاید: “واقعا تعجب آور است که چطور عدهای به نظرشان میرسد صحبت رهبری هم باید اصلاح شود؟ این نگاه، نگاهی منفی و نگران کننده ایست. یعنی عدهای در داخل مجموعه احساس کنند برخی صحبتهای آقا را مردم باید بدانند و برخی را نه”.
دبیران دفتر تحکیم وحدت (شاخه شیراز) و اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان همچنین از تلاش دفتر آیت الله خامنه ای برای گزینش دانشجویانی سخن گفته اند که در دیدارهای سالانه با رهبر ایران، در مقابل او سخنرانی می کنند.
آقای امیریان در میزگرد سایت “تریبون مستضعفین” تعریف کرده است که چگونه در دیدار اخیر با آیت الله خامنه ای، به جای او که به نمایندگی از دفتر تحکیم وحدت معرفی شده بوده، “نفر ذخیره” را برای سخنرانی صدا کرده اند. آقای امیریان می گوید که با این حال، او خود پشت تریبون رفته و متن سخنرانی انتقاد آمیز خود را قرائت کرده است.
او گفته است که همانجا اعلام کرده که “نهاد رهبری آن کار را کرده است. نهاد رهبری صراحتا نگفت که ما این کار را کردیم یا مسئولان بیت رهبری… قاعدتا اگر این کار را نکرده بودند، باید جایی تکذیب می کردند”.
آقای امیریان می گوید که در سخنرانی در مقابل آیت الله خامنه ای از رفتار تبعیض آمیز قوه قضائیه با رسانه ها و دانشجویان منتقد انتقاد کرده و افزوده: “چطور است که به پرونده پیچیده فساد مالی در طی سه چهار ماه می توانند رسیدگی کنند ولی پرونده دانشگاه تهران و بازداشتگاه کهریزک بعد از سه سال همچنان مفتوح است”؟
او همچنین نزد آیت الله خامنه ای از “فضای امنیتی و بسته دانشگاه ها”، “حذف جنسیتی که ظلم آشکار به جامعه زنان است و شتابزده صورت گرفته” و تلاش هایی که به نام “انقلابی گری” برای حذف شخصیت ها و جریانات “در چارچوب نظام” صورت می گیرد انتقاد کرده و خواهان “اجرای بدون تفاوت قانون اساسی” شده است.
آقای امیریان گفته است که این سخنان نگرانی بعضی نهادها و جریانات دانشجویی را برانگیخته است، اما شخص رهبر ایران نه تنها از آنها استقبال کرده، بلکه او را مورد “تفقد ویژه” قرار داده و به او گفته است که متن این سخرانی “خیلی خوب بود”.
کرسی های آزاد اندیشی
“ما را به جلسه شورای عالی امنیت ملی دعوت کردند و به ما گفتند که برای دفاع از مردم مظلوم بحرین بروید در میدان فلسطین تجمع کنید. ما گفتیم آقا ببخشید! اگر بنا باشد برای دفاع از مردم مظلوم بحرین تجمع کنیم، یا می رویم جلوی سفارت بحرین، یا جلوی سفارت عربستان، ته تهش اگر جا نداشته باشیم می رویم جلوی سازمان ملل متحد”.
محمد پهلوان، دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان
آقای امیریان و آقای پهلوان همچنین از ممانعت دستگاه های امنیتی و روسای دانشگاه ها از برگزاری کرسی های آزاد اندیشی انتقاد کرده اند.
برگزاری این کرسی ها توصیه چند سال پیش آیت الله خامنه ای است و او تا کنون چند بار از عدم اجرای آن انتقاد کرده است.
اما به گفته آقای امیریان، این کرسی ها به ندرت و آن هم در فضای سنگین و “با حضور پررنگ حراست دانشگاه ها” برگزار می شود.
آقای پهلوان گفته است: “ما الان در فضای دانشگاه داریم برای کرسیها میجنگیم… متاسفانه رؤسای دانشگاههای ما محافظه کارند… اجازه نمیدهند در فضای دانشگاه این کرسیهای آزاد اندیشی برگزار شود. ما یک برنامه ساده برگزار میکنیم بعد از اطلاعات، از استانداری، از هزار و یک جا تماس میگیرند و بچههای ما را احضار میکنند و میگویند چرا کرسیهای آزاد اندیشی برگزار کردید یا چرا فلانی را دعوت کردید”.
او از موردی سخن می گوید که برای برگزاری کرسی آزاد اندیشی در دانشگاهی تقاضا کرده اند و “به ما پیشنهاد دادند که یکی از موافقین (هواداران حکومت) بیاید و نقش مخالفین (منتقدان حکومت) را بازی کند”.
تجمع های دانشجویی و حمله به سفارت
آقای پهلوان در بخش دیگری از سخنان خود از شورای عالی امنیت ملی انتقاد کرده که “شش هفت ماه است که مجوز هیچ برنامه ای را به ما نمی دهند”.
او در عین حال می گوید که در موردی دیگر “ما را به جلسه شورای عالی امنیت ملی دعوت کردند و به ما گفتند که برای دفاع از مردم مظلوم بحرین بروید در میدان فلسطین تجمع کنید. ما گفتیم آقا ببخشید! اگر بنا باشد برای دفاع از مردم مظلوم بحرین تجمع کنیم، یا می رویم جلوی سفارت بحرین، یا جلوی سفارت عربستان، ته تهش اگر جا نداشته باشیم می رویم جلوی سازمان ملل متحد. میدان فلسطین برویم عکس یادگاری با چه کسی بگیریم”؟
آقا پهلوان و آقای امیریان همچنین به اختلاف نظری که میان تشکل های آنها با بسیج دانشجویی در مورد حمله به سفارت و اماکن دیپلماتیک بریتانیا در تهران وجود داشته اشاره کرده اند و گفته اند که با وجود مخالفتشان با این امر، از محکوم کردن این حمله خودداری کرده اند تا “دشمن سوءاستفاده نکند”.
آقای پهلوان گفته است: “اگر ما می گفتیم که رفتن در سفارت کار اشتباهی بود، به یکسری شبهاتی که آنجا مطرح بود دامن میزدیم. چون راستش را بخواهید یکسری شبهات آنجا مطرح هست، اینکه چرا نحوه حفاظت از سفارت با موارد مشابه قبل فرق داشت؟ چرا آنقدر سست بود؟ چرا دربها باز شد و هیچ کسی کاری نداشت؟ اینها همگی علامت سوال است”.
او در تشریح اختلاف نظری که میان دو طیف دانشجویان حامی حکومت در ایران وجود دارد می گوید: “در فضای دانشگاهی دو نگاه داریم. یک نگاه، نگاه کسانی است که خودشان را خیلی قوی و صاحب تحلیلهای جدی میدانند، خودشان را لیدر میدانند، لذا برخی از رفتارهای رهبری را برخلاف نظر خود آقا [آیت الله خامنه ای] که میگویند نظر من همینی است که در جمع میگویم، میگویند نه! آقا وظیفهاش چیز دیگری است ما وظیفهمان چیز دیگری است… ولی دسته دیگری هستند که واقعا از عمق وجودشان معتقدند ایشان نائب امام زمان است و نائب امام زمان در رفتارش نفاق ندارد. خودشان را با این نگاه تنظیم میکنند… ولی همواره این فشارها وجود داشته که شما دانشجویی و باید سیم ترمز نداشته باشی”.