خاتمی هم به دیدار رهبری برود

عباس عبدی که یکی از مدافعان حضور اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری است در مورد دیدار سه فعال اصلاح طلب با رهبر جمهوری اسلامی گفت: «به نظر من دوستان اصلاحطلب کار بسیار خوبی کردهاند که البته دیر هم انجام شد.»
وی با پیشنهاد دیدار با رهبری به آقای خاتمی گفت: حتی میتوان این جلسات را در سطح بالاتری در اصلاحطلبان انجام داد و هیچ مانعی برای آن نیست. چه بسا اگر دیدارها توسط رهبران اصلاحطلب انجام شود در بهبود وضعیت موجود جامعه موثرتر باشد. این کار را البته آقای خاتمی و برخی دیگران باید انجام دهند.
عبدی در گفت و گو با روزنامه اعتماد با بیان اینکه اساسا در سیاست نفس موضوع شکل گرفتن گفتوگو یک هدف است، گفت: ایجاد گفتوگو بین دو طرف که اختلاف نظرهایی دارند میتواند هدف تلقی شود و آنچه در پی آن میآید موضوع ثانویه است.این آغازی است که میتواند حفظ شود و در آستانه انتخابات این دیدارها میتواند به تلطیف فضای عمومی میان طرفین بینجامد.
این تحلیل گر اصلاحطلب البته پیشفرضهایی را هم متصور است که درباره آن گفت: باید ارادهیی برای از میان برداشتن اختلافهای موجود بین دو طرف وجود داشته باشد. حال کیفیت برداشتن موانع موضوع دیگری است اما اصل این است که وضعیت موجود برای کشور مطلوب نیست و کسی هم از آن سود نمیبرد. اصلاحطلبان وقتی تعامل سازنده با حاکمیت نداشته باشند بنیه سیاسی کشور ضعیف میشود و این به نفع حاکمیت نیست. البته عدهیی هنوز تصور میکنند حذف یک گروه میتواند موفقیت را تضمین کند اما وضعیتی که میان دولت و مجلس به وجود آمده باید درس بزرگی برای آنها باشد.
عبدی با توصیه به اصلاحطلبان برای کنار نکشیدن از عرصه سیاسی کشور بیان کرد: از سوی دیگر اصلاحطلبان هم باید به این موضوع توجه داشته باشند که با کنار کشیدن از صحنه سیاسی نمیتوانند اهداف خود را در خدمت به جامعه محقق کنند. ساختهای قدرت معمولا طرف مقابل را تا این حد به رسمیت نمیشناسند که درباره قدرت با یکدیگر گفتوگو کنند. بنابراین اگر به این نقطه برسیم کمال مطلوب است.
وی با بیان اینکه گفت و گو در سطحی از عرصه عمومی در حال وقوع است، گفت: اصلاحطلبان باید تلاش کنند به عرصه عمومی بازگردند. وقتی این اتفاق رخ دهد خود به خود میتوان به گفتو گو در اتاقهای در بسته فکر کرد. در واقع باید اصل تفاهم در عرصه عمومی شکل گیرد تا بتوان آن را در مذاکرات پیگیری کرد.
مجید انصاری ، جهانگیری و موسوی لاری اخیرا با رهبر جمهوری اسلامی دیدار داشته اند. جزئیات زیادی از این دیدار منتشر نشده است.
اقای عبدی اینکه گفته اید درسیاست نفس موضوع شکل گرفتن گفتگویک هدف است مشخص بفرمائید گفتگو برای رسیدن بچه هدفی بایدصورت گیرد.ایا دریک نظام اقتدارگراکه برمحورولایت مطلقه فقیه اداره میشودجزدرموردحدوداختیارات ولی فقیه مورددیگری هم برای گفتگووجوددارد.یعنی شماتااین اندازه ازدرک این مطلب عاجزیدمگر درخردادسال۶۷ گفتگونشدواقای خاتمی منتخب مردم تعیین نگردیدعاقبت چه شد.اقای موسوی درچه جایگاهی قرارداشت والان کجاهستند.این نظام هدفش ازانتخابات تعیین تدارکچی برای ولی مطلقه است.اگرجزاین بود مادرشرایط سخت کنونی قرارنداشتیم.اقای خامنه ای اگرمی خواست گوش شنواداشته باشند حرفهای دوست پنجاه ساله خودیعنی اقای هاشمی رامی شنیدند.متاسفانه شما باوسط بازی میخواهیدهم دستی درسیاست داشته باشیدوهم بااین سخنان درساحل عافیت باشید.ازقدیم گفته اند شترسواری دولا دولا نمیشود کارسیاسی هم نوعی شترسواریست.البته شاید هم حق داشته باشید زیرا رنج زندان راکشیده اید.
اتفاقاً گاهی شترسواری دولا دولا هم میشود! میگویند لنین در صلحی که با آلمان کرد گفته بود برای برقراری این صلح اگر من بودم دامن هم میپوشیدم تا مانعی بر سر راه صلح پیش نیاید. گاهی در سیاست باید خیلی هم امتیاز داد و ظاهر قضیه هم ممکن است این باشد که داریم سازش میکنیم. وظیفه رهبران این نیست که دنباله رو ملت باشند این است اگر لازم باشد با دشمن هم دست دوستی بدهند. این را باید به مردم آموزش داد. آقای عبدی هزار عیب که داشته باشد آدم هوشمندی است و دلسوز جنبش. به جای جواب دادن از سر احساسات کمی از او یاد بگیریم!
دوستان توجه داشته باشند که ولی فقیه هم به اشتباه خود پی برده است که ادامه وضع به صورت فعلی امکان پذیر نیست .این گفته رهبری در جلسه با سران !قوا که ، روز قیامت به خداوند میگویم غیر از اینها کسی را نداشتم ، نشان از آن دارد که او متوجه وخامت اوضاع شده است . درز این گفته به بیرون هم نمیتواند بدون اذن رهبری صورت گرفته باشد و سخنان عسگر اولادی و تنی چند از اصولگرایان در باره موسوی و کروبی ، اقای عبدی را به این نتیجه رسانده است که صحبت با رهبری میتواند برای اصلاح طلبان راه گشا باشد . اینکه سه ماه مانده به انتخابات هنوز نامزد مورد تائید بیت رهبری مشخص نشده است هم ، میتواند به این علت باشد که ورود اصلاح طلبان به انتخابات اگر منجر به ایجاد فضای دو قطبی بیت – اصلاح طلبان در سطح جامعه نشود به نحوی که پیروزی اصلاح طلبان شکست رهبری تلقی شود ، با مخالفت مواجه نخواهد شد . اگر چه مقدور به نظر نمیرسد .
افرادی مثل عبدی و علوی تبار با این حرفها ماموریت خود را انجام می دهند. یادتان باشد که این دو نفر با کجا کار می کنند.
دوش و دوغ اب برای این ملت یکی است. تا کی باید ملت بازیچه این اسلامی های از خدا بی خبر قرار گیرند چه فرقی بین این گروه ها وجود دارد این ها یک ملت در زنجیر را برای ترک تازی در صحنه قدرت می خواهند. ملت انقلاب نکرد که قدرت را تقدیم این آقایان جاه طلب و مال مردم خور کند و تازه بعد از به بازی گرفتنشان به پشت در های بسته مذاکره بروند. بلا خره زمانه تکلیف این آقایان را مشخص حواهد کرد .
\’وی با بیان اینکه گفت و گو در سطحی از عرصه عمومی در حال وقوع است، گفت: اصلاحطلبان باید تلاش کنند به عرصه عمومی بازگردند. وقتی این اتفاق رخ دهد خود به خود میتوان به گفتو گو در اتاقهای در بسته فکر کرد. در واقع باید اصل تفاهم در عرصه عمومی شکل گیرد تا بتوان آن را در مذاکرات پیگیری کرد.”
این اقا کم صدمه زد به ایران با اشغال سفارت . بهتر است تا زمان محاکمه ساکت باشد.
این نظر آقای خاتمی لطفا توجه کنید.
http://www.youtube.com/watch?v=edlzCiuZrFI&feature=iv&annotation_id=channel%3Afe5cfde2-2fde-271e-813a-47d7b5d268c
هیچ گاه روزهای سیاه بعداز کودتای ۸۸ از یادم نمی رود.روز بعد از خطبه های نماز جمعه خامنه ای و تهدید معترضان یکی از گروههایی که فراخوان تجمع داد مجمع روحانیون مبارز بود که یکی از اعضای آن همین مجید انصاری است و روز سی خرداد ۸۸ خونین ترین روز اعتراضات بود.و حالا که مردم سکوت کرده اند همین آقایان که فراخوان می دادند که مردم بیایید در خیابان حالا دوباره هوس قدرت به سرشان زده.اینها فقط مردم را قربانی منافع پست خود می کنند .مردم را برای به قدرت رساندن خود می خواهند و چه خونهایی که در آن روزها ریخته نشد و این آقایان دیدار کننده با خامنه ای سکوت کردند تا همچنان از عنایات اقایشان بی بهره نباشند اما تاریخ در مورد شما و سایرینی که بر عهدشان با مردم ایستادند قضاوت خواهد کرد .اما نمی دانم مردم تا کی فریب این حاکمان را می خورند.حالا خامنه ای دستش خالی است برای انتخابات و می خواهد با چهار تا اصلاح طلب بدلی و دعواهای زرگری مردم را به پای صندوق انتصابات بکشاند.اما گیرم که عده ای را فریب دادید و چند روزی بیشتر حکومت کردید بالاخره روزی دست انتقام گیرنده خدا انتقام شما را خواهد گرفت .یدالله فوق ایدیهم…
آقای عبدی شما بهتر است همچنان از دیوار سفارت امریکا بالا بروی
گفت وگوحتی بادشمن هم بهترین گزینه است.فکرمیکنم کاریک سیاست مداراینه که کم هزینه ترین راه راانتخاب بکند.
متاسفانه ما، حتا آگاهانمان که اخبار را پی می گیرند و برای خود تفسیری از وقایع سیاسی دارند، دچار نوعی احساساتی گری هستیم و گاهی از سوراخ سوزن می گذریم و گاهی از دروازه هم نمی گذریم. آقای عبدی یک تحلیلگر سیاسی است، اینکه او سی و چهار سال پیش از دیوار سفارت بالا رفته است (در آن موقع جوان پرشور و انقلابی ولی نادانی بوده است که نردبانی برای ترقی دیگران فراهم آورده)، این واقعیت را تغییر نمی دهد که اکنون او یک تحلیلگر سیاسی است. با بد و بیراه گفتن به او و یا رد نظر او بدون یک تحلیل درست از اوضاع و احوال، راه به جایی نخواهیم برد. مسئله این است که عبدی روشن نمی کند رفتن به دیدار رهبری و مذاکره ی با او چه منافعی می تواند داشته باشد. همان طور که دوستی عزیز نوشته است اگر برای پیشبرد دموکراسی در وطن عزیزمان باید دامن بپوشیم (البته برای بنده باید سرم را بتراشم و با سنگ داغ جای مهری هم بر پیشانیم حک کنم)، باید این کار را بکنیم. ولی آیا خامنه با توجه به هدف اولیه و بزرگترین ارجحیت او یعنی حاکمیت یکدست که فقط در جهت امیال او حرکت کند حاضر به مذاکره بر سر دموکراسی است. او که نشان داده شیفته حاکمت هایی شبیه به کره شمالی است و نظم آنرا می ستاید و نقش لولوی سر خرمن و باجگیری را بهترین نقش برای ایران در منطقه و در دنیا می داند، چگونه ممکن است بر سر اصول خود مذاکره کند مگر این که شمشیر دموکلس را بالای سر خود ببیند. آیا امروز شمشیر دموکلس بالای سر اوست؟ عبدی باید به همه ی این سوال ها جواب دهد. عبدی فراموش کرده است که تاریخ فقط یکبار موقعیتی برای اجرای یک سیاست در اختیار یک سیاستمدار می گذارد و همان آب هیچگاه دو بار در یک جوی نمی گذرد. عبدی بر این باور است که اصلاحطلبان به قدرت برسند، این بار بر باورهای خود پای بفشرند و بتوانند از رهبر امتیاز بگیرند و در واقع پیشنهادات او را که در سالهای ۷۶ تا ۸۴ به چیزی نگرفتند، این بار مورد توجه قرار دهند. او خوش باور است. دیگر خامنه ای اجازه نخواهد داد که اصلاحطلبان در آن موقعیت قرار گیرند با توجه به این که مردم کشور ما هم بسیار عوض شده اند و خامنه ای این را بهتر از هرکس می داند. سوراخی که در این سدی که خامنه ای مردم را در پشت آن با فشار نگه داشته با کمترین ترک سیلی را نتیجه خواهد داد و دودمان خیلی ها را خواهد کند. واقعیت این است که او چاره ای جز آنچه می کند هم ندارد.