خودکشی در میان پزشکان مرد ۴۰ درصد و در پزشکان زن ۱۳۰ درصد افزایش یافت

تشکیل کمیته ویژه وزارت بهداشت برای بررسی سونامی نگران کننده خودکشی رزیدنت‌ها

ملی مذهبی _ بر اساس گزارشی که درسایت دیده‌بان ایران منتشر شده سرانجام پس از ثبت موارد متعدد خودکشی در میان دانشجویان پزشکی، کمیته‌ای ویژه برای بررسی علت این خودکشی‌ها تشکیل شده است.

در این گزارش که روز پنجشنبه ۱۱ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ منتشر شده آمده است این کمیته به درخواست معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل شده است.

در گزارش منتشر شده به آمار و زمان وقوع خودکشی‌ها اشاره نشده اما آمده است که با تشکیل این کمیته، روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و معاونین آموزشی آنها موظف هستند «اقدامات لازم، مستمر و از نزدیک را برای پیشگیری خودکشی دانشجویان و دستیاران انجام دهند.»

این اقدام وزارت بهداشت مورد تایید برخی کارشناسان حوزه سلامت روان قرار گرفته و چنانچه دیده‌بان ایران نوشته «گامی موثر در کاهش فشار‌های روانی و بهبود شرایط تحصیلی و آموزشی دانشجویان و دستیاران پزشکی» توصیف شده است.

«خودکشی رزیدنت‌ها» در سال‌های اخیر بارها خبرساز شده و در رسانه‌های اجتماعی به ویژه درباره مصائب دانشجویان پزشکی که منجر به پایان دادن به زندگی می‌شود گزارش‌های متعددی منتشر شده است.  این گزارش‌ها تا اندازه‌ای وضعیت بحرانی در شرایط دانشجویان پزشکی را آشکار می‌کند تا جایی که منجر به تشکیل کمیته ویژه در وزارت بهداشت شده است.

در تیر ماه سال جاری، «خبر آنلاین» در گزارشی خودکشی رزیدنت‌های پزشکی را «در وضعیت بحرانی» خواند و نوشت: «افزایش آمار این خودکشی‌ها همزمان با بی‌توجهی مسئولان به وضعیت رزیدنت‌های پزشکی، دستمزد اندک در برابر مسئولیت سنگین و فشار کاری خارج از توان آنها، زنگ خطر را در این حوزه به صدا درآورده است.»

بهمن ماه سال گذشته نیز معاون آموزشی وزیر بهداشت در بهمن‌ سال گذشته از راه‌اندازی «کمیته رصد منشور دستیاری» خبر داده و مدعی شده بود: وزارت بهداشت دستورالعملی را تهیه کرده که در آن، میزان ساعت کاری، تعداد کشیک‌ها و اینکه دستیار بعد از کشیک چند ساعت باید بیمارستان بماند مشخص شده است.»

 نیما شهریارپور، متخصص طب اورژانس بیمارستان بهارلو تهران نیز در خصوص بحران خودکشی در میان رزیدنت‌ها گفته است این بحران «نسبت به جمعیت کشور، جدی‌تر و فراتر از تصور عموم است. این تنها یک ادعا یا تخمین نیست، بلکه نتیجه یک بررسی جامع از سوی انجمن پزشکی دانشگاه تهران است که بر اساس آن در یک جامعه رزیدنتی ۲۰۴ نفره، بیش از ۹۳ درصد آنها، یعنی ۱۸۸ نفر، دچار «فرسودگی شغلی» شده بودند و افکار خودکشی را در سر می‌پروراندند.»

این پزشک متخصص همچنین گفته است که در کارگروهی که در سازمان نظام‌پزشکی تشکیل شده  وضعیت سلامت روان ۲۵۳ رزیدنت روانپزشکی بررسی شده و مشخص شده است که «فشار روانی وارده بر این جمعیت، جدی‌تر از چیزی است که تصور می‌شود.»

آمار خودکشی در جامعه پزشکی ۳.۱ تا ۵ برابر افزایش پیدا کرده است. به طوری که در جمعیت دستیاری (رزیدنتی)، که معادل ۱۴ هزار تن است، سالانه به طور متوسط ۱۳ خودکشی منجر به مرگ رخ می‌دهد.

آمار خودکشی در میان پزشکان مرد ۴۰ درصد و در پزشکان زن ۱۳۰ درصد، نسبت به جمعیت عمومی، افزایش یافته است؛ عددی که بسیار نگران‌کننده می‌رسد.

حجم کاری بسیار بالا و عدم تناسب حقوق دریافتی نسبت به فعالیت‌های انجام شده در روایت‌های متعدد پزشکان از خودکشی همکارانشان از عوامل مهم این بحران بیان شده است.

مطالب مرتبط

نرخ سکه امامی رکورد ۹۰میلیون تومان را پشت سر گذاشت

نه تنها ارزش ریال در برابر ارزهای قدرتمند، سقوط کرده  بلکه ارزش پول ملی ایران در برابر واحد پول همسایه شرقی کشورمان که تحت کنترل طالبان است، ۶۱درصد ریزش داشته و هر افغانی به بیش از ۱۳/۵۵۰ ریال رسیده است

مقام‌های جمهوری اسلامی تعداد و سرعت اجرای احکام مرگ را شدت بخشیده‌اند

زندانیان معترض در بیانیه خود به اعدام «سبعانه» دست‌کم ۱۱۶ نفر در ماه اسفند و ۱۱۴۸ زندانی در سال ۱۴۰۳ از سوی «دیکتاتوری حاکم»، به‌عنوان «رکورد ننگین دیگری» اشاره کرده و ابراز امیدواری کردند «مقاومت مردم علیه استبداد و اعدام در ایران همچون شعله‌ آتش چهارشنبه آخر سال فروزان‌تر شده و پایانی بر سیاهی‌ها، اعدام، کشتار و خشونت باشد»

پیشنهاد تاسیس نهادی مستقل برای پیگیری

دست‌کم ۳۸هزار مدرک قضایی و پزشکی، و بیش از ۲۸۵ گفت‌وگو با معترضان، آسیب‌دیده‌ها، خانواده‌های قربانیان به گزارش نهایی هیات حقیقت‌یاب ختم شده است که ۲۵۲ صفحه دارد

مطالب پربازدید

مقاله