ملی مذهبی _ خبرگزاری مهر گزارش داده که به دلیل «تأخیر طولانی مدت سازمان تأمین اجتماعی در پرداخت مطالبات داروخانهها» انجمن داروسازان ایران یک «تصمیم جمعی» برای مقابله با کمکاریهای این سازمان اتخاذ کرده است.
بر اساس این تصمیم، انجمن داروسازان ایران به عنوان نماینده صنف داروخانههای سرپایی در بخش خصوصی، تصمیم به تحریم این سازمان توسط داروخانهها گرفته است.
شهرام کلانتری رییس انجمن داروسازان ایران در گفتگو با مهر تصریح کرده است که «موضوع بدهی تأمین اجتماعی را از طرق مختلف پیگیری کرده و نامه نگاریهای لازم با سازمانها و دستگاهها و نهادهای مربوطه انجام شده، اما به نتیجه لازم منتج نشده است.»
این مقام انجمن داروسازان ایران، در بخش دیگری از گزارش گفته است که «موسسان داروخانههای ایران در پاسخ به بدعهدی بیمه تأمین اجتماعی در اولین گام و در اقدامی هماهنگ تصمیم گرفتهاند که خرید دارو از شرکتهای دارویی سهامدار بیمه تأمین اجتماعی را متوقف کنند تا شاید تلنگری به تصمیمگیرندگان در این بیمه باشد.»
داروخانههای سرپایی در بخش خصوصی، شرایط سخت و دشواری برای خرید دارو از شرکتهای پخش را تجربه میکنند و دلیل اصلی آن را نیز «بحران نقدینگی» اعلام کردهاند.
در این میان، بیمههای پایه به خصوص بیمه تأمین اجتماعی، بیشترین حجم بدهی به داروخانهها را دارند و برای پرداخت آن نیز اقدامی نمیکنند.
بر اساس قراردادی که بیمه تأمین اجتماعی و داروخانههای با هم دارند، شرط پرداخت مطالبات داروخانههای سرپایی در بخش خصوصی، تأمین اعتبار بیمه تأمین اجتماعی است.
شهرام کلانتری گفته است که «عدم خرید از شرکتهای وابسته به تأمین اجتماعی با پرداخت مبالغ جزئی از مطالبات داروخانهها متوقف نمیشود و تا اصلاح قراردادهای این بیمه با داروخانهها و الحاق شرط پرداخت خسارت تأخیر تادیه، ادامه خواهد یافت.»
رئیس انجمن داروسازان ایران، گفته است که این تصمیم جمعی از روز شنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ اجرایی خواهد شد.
سه خواستههای شعبههای انجمن داروسازان در سراسر کشور نیز به این شرح مطرح شده است: « پرداخت ۶ ماه مطالبات معوق شده تامین اجتماعی، پرداخت ۵ ماه مطالبات معوق مانده در سازمان هدفمندی یارانهها و اصلاح قراردادهای بیمهها با داروخانهها و الزام بیمه به پرداخت جریمه تأخیر پرداخت.»
تیرماه ۱۴۰۳ حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به تاخیر بیمهها در پرداخت مطالبات داروخانهها، اعلام کرد که داروخانه سیزده آبان به تنهایی بیش از هزار میلیارد تومان از بیمهها طلب دارد. قناعتی با عنوان این مطلب گفت: «وقتی ما نتوانیم منابع را در اختیار شرکتهای دارویی قرار دهیم که این مسئله موجب شکست در فرآیند تامین دارو میشود.»