ملی مذهبی _ حکم حبس «کامیار فکور»، فعال کارگری و روزنامهنگار همکار وبسایت «خبرآنلاین»، به رای باز تبدیل شد. براساس گزارش «هرانا»، با این تغییر در حکم، کامیار فکور باقیمانده دوران محکومیت خود را خارج از زندان اوین سپری خواهد کرد.
«مازیار فکور»، برادر کامیار فکور، با اعلام این مطلب گفته: «این فعال کارگری، روز گذشته از زندان اوین خارج شده است. او باقی مانده دوران محکومیت خود را خارج از زندان سپری خواهد کرد.»
کامیار فکور، از روزنامهنگاران همکار وبسایت «خبرآنلاین» و ازجمله فعالان کارگری است که پیشتر و در جریان اعتراضات سراسری به قتل «مهسا (ژینا امینی»، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد.
او که از ۲۹دی۱۴۰۱ برای تحمل حکم یکساله حبس خود در زندان اوین محبوس بود، ۱۲شهریور ۱۴۰۲ به زندان قزلحصار کرج منتقل شد. این روزنامهنگار و فعال کارگری، با اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد برهمزدن امنیت ملی» بهخاطر فعالیتهای هنری خود به حبس محکوم و برای اجرای حکم یک سال زندان، به بند ۸ زندان اوین منتقل شده بود.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران روز ۱۶شهریور۱۴۰۲ با انتشار گزارشی از آخرین وضعیت زندانیان تبعید شده به قزلحصار، با اعلام غیرقانونی بودن این انتقال، درباره نحوه این انتقال غیرمنتظره جزییاتی را اعلام کرده و نوشته بود: «انتقال این زندانیان از زندان اوین، بدون اطلاع و با فریب و بهبهانههای مختلف صورت گرفته است. این روند تبعید، با توسل به دست بند و پابند و همچنین با اعمال خشونت، تهدید و توهین انجام شده است. این انتقال درحالی انجام شده است که نام این زندانیان در آمار زندان قزلحصار هم ثبت نشده است. بنا به گفته رییس این زندان، هیچگونه امکانی برای پذیرش این افراد وجود ندارد.»
در ادامه این گزارش آمده: «همگی افراد تبعید شده در بند امن زندان قزلحصار -که مخصوص زندانیان تنبیهی است- نگهداری میشوند. همچنین بهدلیل فقدان امنیت حداقلی در این بند، زندانیان تبعیدی ناچار شدهاند تا جهت جلوگیری از بسته و مسدود شدن در سلول، بهصورت شبانهروزی کشیک دهند. همه این اتفاقات درحالیست که این بند فاقد امکانات اولیه، همچون آب اشامیدنی و یا آب گرم برای استحمام است. همچنین زندانیان تبعید شده از هیچگونه امکان هواخوری برخوردار نبوده و بهصورت بیست و چهار ساعته در یک محیط بسته و بدون تهویه نگهداری میشوند.»
براساس اطلاعات منتشر شده در گزارش شورای هماهنگی، «بند امن، فاقد هرگونه امکانات پختوپز و فروشگاه برای خرید است. زندانیان تبعیدی هم به نشانه اعتراض از پذیرش غذای زندان از روز اول انتقال خودداری کرده و باتوجه به عدم امکان پختوپز در طول چند روز گذشته، خوراک این زندانیان به چای و بیسکوییت محدود شده است.» جدا از این موارد، زندانیان تبعیدی از امکان تلفن بهصورت عادی محروم بوده و امکانات حداقلی برای درمان و بهداشت هم از آنها دریغ شده است.
شورای هماهنگی، خواسته اصلی زندانیان تبعیدی را «بازگشت به زندان اوین» و همچنین «پایان فوری پروندهسازی امنیتی» علیه این زندانیان اعلام کرده و افزوده است: «زندانیان تبعیدی تاکید دارند که در صورت عدم تحقق مطالبات بهحق خود، همچنان از دریافت هرگونه غذای زندان خودداری خواهند کرد.»
کامیار فکور در ۱۵آبان۱۴۰۱ بههمراه همسرش «سروناز احمدی» که او هم مترجم و فعال حقوق زنان است، بازداشت شده بود. آقای فکور در شعبه ۱۵دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی محاکمه شده است.
کامیار فکور که در موسیقی و خوانندگی رپ نیز فعالیت دارد، در جریان اعتراضات کارگران «شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه» در سال ۱۳۹۷، با انتشار سرود «هفت هزار تپه» و سرود «فولاد»، از اعتراضات کارگران هفتتپه و گروه ملی فولاد در اهواز حمایت کرده بود.
کامیار فکور پس از اعتراضات سراسری آبان ۱۳۹۸ و سرکوب آن توسط جمهوری اسلامی که به گزارش «رویترز» با ۱۵۰۰ کشته همراه بود، ترانه اعتراضی «ماهی سیاها» را منتشر کرد. ترانه اعتراضی «۴۰ رنگ خون» فکور نیز پس از کشته شدن «علیرضا شیرمحمدعلی» در زندان تهران بزرگ، به یاد او منتشر شد.
سروناز احمدی همسر او دومین بار ۸اردیبهشت۱۴۰۲، در آستانه روز جهانی کارگر بههمراه شماری از فعالین صنفی و کارگری توسط ماموران امنیتی در منزل «محمد حبیبی»، فعال صنفی معلمان، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. او توسط شعبه ۱۵دادگاه انقلاب تهران بهاتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» به شش سال حبس محکوم شده بود، اما حکم او در دادگاه تجدیدنظر به سه سال و شش ماه حبس تعزیری کاهش یافت.
خانم احمدی مدتی قبل در اعتراض به وضعیت خود اقدام به اعتصاب دارویی کرده بود.